طالبان و تغییر فضای دیپلماتیک؛ «رقابت روسیه و آمریکا و ناامیدی چین»

0 19


  • نویسنده, آنتونیو جیستوزی
  • شغل, پژوهشگر
طالبان

منبع تصویر، Reuters

مجموعه «ناظران می‌گویند» بیانگر نظر نویسندگان آن است. بی‌بی‌سی فارسی می‌کوشد در این مجموعه، با انعکاس دیدگاه‌ها و افکار طیف‌های گوناگون، چشم‌انداز متنوع و متوازنی از موضوعات مختلف ارائه دهد. انتشار این آرا و نقطه‌نظرها، به معنای تایید بی‌بی‌سی نیست.

هنگامی که ایمن الظواهری، رهبر القاعده در جولای/ژوئیه ٢٠٢٢ کشته شد، بسیاری فکر می‌کردند که معامله دوگانه طالبان به طور قطعی افشا شده است و برای همیشه فرصت بهبود روابط امارت با ایالات متحده از دست رفته است.

در واقع، این پندار از همان آغاز ایراد داشت. به جز از شبکه حقانی که تظاهراتی را سازماندهی کرد، طالبان واکنش ملایمی داشتند. در واشنگتن نیز از احساسات ضد امارت و انتقاد از کارکرد طالبان خبری نبود و اگر منابع محلی راست گفته باشند، بیشتر حملات هواپیماهای بدون سرنشین علیه اهداف القاعده در افغانستان در هفته‌های بعدی، از سوی هر دو طرف پوشش خبری نیافت.

سپس در ماه سپتامبر، آزادی بشر نورزی، اظهارات مقامات دولت بایدن در مورد همکاری احتمالی در مبارزه با تروریسم، و ایجاد یک صندوق امانی در سوئیس برای رسیدگی به ذخایر مسدود شده بانک مرکزی افغانستان، همه بر این حس افزوده است که دولت بایدن در  حال کاهش دشمنی با امارت است،  نه افزایش آن.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.