عدم موفقیت رای عدم اعتماد به دولت هند بر سر خشونتهای قومی
آقای مودی، نخست وزیر هند از انجام رای عدم اعتماد به دولت انتقاد کرد و آن را تلاش احزاب مخالف برای « بدنام کردن هند» خواند
نارندرا مودی، نخست وزیر هند توانست پس از سه روز بحث و جدل در پارلمان این کشور برای رای عدم اعتماد به دولتش بخاطر خشونتهای قومی در ایالت مانیپور، با موفقیت از آن خارج شود.
پیش از این هم انتظار نمیرفت که دولت او در این رایگیری شکست بخورد، زیرا حزب بهاراتیا جاناتا (بیجیپی) و متحدانش اکثریت را در پارلمان هند در اختیار دارند.
آقای مودی از انجام رایگیری برای عدم اعتماد به دولتش انتقاد کرد و آن را تلاش احزاب مخالف برای «بدنام کردن هند» خواند.
رهبران اپوزیسیون میگویند که این رای گیری برای مجبور کردن آقای مودی برای صحبت در مورد درگیریهای قومی در ایالت مانیپور بوده است.
تا به امروز بیش از ۱۵۰ نفر در ایالت مانیپور که از ماه مه شاهد درگیری بین قوم اکثریت میتی و اقلیت قبیلهای کوکی است، کشته و دهها هزار نفر آواره شدهاند.
آقای مودی تنها هفتهها بعد از آقای درگیریهای قومی و پس از انتشار گسترده ویدئویی از چرخاندن دو زن برهنه که خشم جهانی را برانگیخت، علنا در خصوص خشونتهای مانیپور صحبت کرد.
جلسات پارلمان هند که از ۳۰ ژوئیه آغاز شد که توام بود با اعتراضات مخالفان دولت که از آقای مودی خواستند در مجلس در مورد خشونتها در این ایالت صحبت کند.
روز پنجشنبه و پیش از رایگیری طرح عدم اعتماد به دولت، احزاب مخالف اقدام به ترک جلسه کردند زیرا آقای مودی پس از بیش از یک ساعت سخنرانی، نامی از مانیپور نبرد.
آقای مودی در اواخر سخنرانی دو ساعته خود گفت که دولت فدرال و دولت ایالتی در حال همکاری برای بازگرداندن صلح در این ایالت آشفته هستند.
او گفت: «من همچنین میخواهم به مردم مانیپور بگویم که کشور با شماست، ما دست به دست هم داده و راه حلی برای این چالش خواهیم یافت.»
او همچنین اپوزیسیون را متهم کرد که از مانیپور «برای بازیهای سیاسی» استفاده میکنند.
آقای مودی گفت: «آنها به مردم هند و به تواناییهای هند ایمان ندارند. آنها بیهوده تلاش کردهاند با این رأی عدم اعتماد، اعتماد به نفس هندیها را از بین ببرند».
این دومین بار است که دولت آقای مودی از زمان روی کار آمدن خود در سال ۲۰۱۴، طرح عدم اعتماد را شکست میدهد.
در سال ۲۰۱۸ نیز یکی از قانونگذاران هند بخاطر اعطای وضعیت ویژه به ایالت جنوبی آندرا پرادش طرح عدم اعتماد به دولت را مطرح کرده بود که آن هم پس از ۱۲ ساعت بررسی نتوانست موفق به سقوط دولت هند شود.