فرهنگ و هنر هفته؛ برگشت ترانه‌های قدیمی، سینمای ما و سینمای آن‌ها و مخدوش شدن تابلوی خیابان شجریان

0 8


ایران

  • نویسنده, مسعود بهنود
  • شغل, روزنامه نگار

در دومین هفته از پائیز، همزمان با ادامه فشارها بر هنرمندان، زنان و استادان دانشگاه، برنامه خالص‌سازی، با وجود همه مخالفت‌های ابراز‌شده، ادامه دارد. در هفته‌ای که گذشت در اخبار و مصاحبه‌های مقامات و تبلیغات نشریات و رادیو تلویزیون تاکید شد که شادسازی مردم و ایجاد فضاهای تفریحی آغاز شده است. همزمان نمایش‌های شاد و کمدی فراوان شده که بازیگران صاحب نام در آن حضور ندارند، اما سالن‌های تئاتر و کمابیش سینما از مسایل جامعه‌شناسانه دور، و دست‌ها در تولید کمدی باز شده است.

مسابقات سرگرم‌کننده و کنسرت‌های خیال‌انگیز با ترانه‌های «مرا ببوس» و «یار دبستانی» و در نهایت «ای مرز پرگهر» در کاخ‌های سلطنتی، به اجرا درآمد؛ گیرم تابلو نام شجریان برای خیابانی باریک مخدوش شد، اما معصومه قاسمی‌پور، بازیگر سینما و تئاتر هم با موهای تمام سفید از زندان آمل آزاد شد. افتتاح باشگاه‌هایی برای طلاب جوان هم در دستور قرار گرفت و اولین باشگاه پینت بال در بهار همدان افتتاح شد.

برای زنان جوان دنیای فیلم و تئاتر، حتی هنگام تحصیل در دانشگاه، شرایط ویژه خالص‌سازی ادامه دارد و قانون هنوز‌به‌تصویب‌نهایی‌نرسیده حجاب و عفاف اجرا می‌شود. بخشی از قدیمی‌ها رسما اعلام داشتند که دیگر فعالیت هنری و بازیگری نمی‌کنند. گروهی با پرداخت جریمه تعیین شده در صف نوبت هستند، برخی نیز از کشور خارج شده‌اند و نامشان در فعالیت‌های فرهنگی در کشورهای دیگر مطرح می‌شود.

ریحانه طراوتی، ۳۲ ساله، که در شماری از پروژ‌ه‌های سینمایی، عکاس و فیلمبردار پشت صحنه بود، بعد از حضور در سه دادگاه با اشکار شدن گناه‌هایی که وکیلان هم ابراز داشته‌اند که مفهوم روشن قانونی ندارد، به فرانسه رفت و نوشت «راهی نماند جز ترک کردن ایران.» منیره منتظری، عکاس یزد به دوسال زندان و توقیف تلفن همراه به دلیل یک توییت. نفر هشتم از ادامه یلدا معیری عکاس.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.