فوت و فن؛ تاتنهام-لسترسیتی: توفان ۱۴ دقیقهای سون و خطر برکناری راجرز
بازی با یک نکته غافلگیرکننده در ترکیب تاتنهام آغاز شد؛ نبود میون سون ستاره کرهای در ترکیب اصلی
یک طرف، تیمی با ثبات که فصل را با نتایج نسبتا خوب آغاز کرده و در طرف دیگر، تیمی بحرانزاده که به طور غافلگیرکنندهای در قعر جدول قرار گرفته؛ تاتنهام- لسترسیتی.
برندن راجرز که چند فصل در لسترسیتی نتایج نسبتا خوبی گرفته بود، این تیم را به لیگ اروپا رسانده بود و حتی تا آستانه صعود به لیگ قهرمانان اروپا پیش رفته بود، فصل جاری را بسیار بد شروع کرده و پیش از بازی با تاتنهام، حتی خطر برکناری را احساس میکرد.
البته لستر در بازار نقل و انتقالات تابستان هم فعالیت مناسب نداشت. از دست دادن کسپر اشمایکل، جدایی فوفانا و پیوستن او به چلسی و جذب نشدن بازیکنان چندان مناسب، لستر را نسبت به فصل گذشته تضعیف کرده است.
لستر درحالی بازی با تاتنهام را زیر فشار فنی و روانی محسوس شروع کرد که حریفش شرایط کاملا متفاوتی در جدول رده بندی داشت.
لستر از ۶ بازی فقط یک امتیاز داشت و تاتنهام ۱۴ امتیاز از ۶ بازی، تا پیش از رویارویی با لستر جمع کرده بود.
نیمکتنشینی سون
بازی با یک نکته غافلگیرکننده در ترکیب تاتنهام آغاز شد؛ نبود میون سون ستاره کرهای در ترکیب اصلی.
آنتونیو کونته در جریان بازیهای دور برگشت فصل گذشته بارها از مهاجم کرهای خود تمجید کرده بود و حتی یک بار در توصیف سون گفته بود: «برای ازدواج با دخترم، مردی مثل سون میتواند ایدهآل باشد.»
با شروع فصل تازه اما سون در ۶ بازی هیچ گلی نزد و از فرم مطلوب دور شد. به این ترتیب ریچارلیسون بال راست برزیلی که در تابستان از اورتون به تاتنهام پیوسته، به تدریج به ترکیب اصلی رسید و در بازی با لستر جای سون را در ترکیب گرفته، تا کنار کولوسفکی پشت سر هری کین بازی کند.
تاتنهام این بازی را مثل همیشه با آرایش ۳-۴-۳ محبوب کونته آغاز کرد. اریک دایر که به خاطر فرم خوبش، پس از مدتها به تیم ملی انگلیس دعوت شده، در قلب دفاع کنار کلمنت لنگله و داوینسون سانچز قرار گرفته بود.
رودریگو بنتانکور و امیل هوبرگ مثل اغلب بازیها زوج قلب خط میانی تاتنهام بودند و ایوان پریشیچ و رایان سسنیون در سمت راست و چپ بازی میکردند.
راجرز چند بازیکن مهم خود مثل جمی واردی و کلچی ایهناچو را روی نیمکت قرار داده بود و با آرایش ۴-۱-۴-۱ بازی را آغاز کرد.
دوگانه تاتنهام روی کرنر
هرچند تاتنهام در چند دقیقه ابتدایی با انجام پرسینگ از بالای زمین، سعی در ایجاد اختلال در بازیسازی لستر داشت اما خیلی زود لستر روی اشتباه سانچز و خطای او، صاحب پنالتی شد.
هوگو لوریس یک بار ضربه پنالتی را مهار کرد اما به دلیل قرار نداشتن پایش روی خط دروازه، پنالتی تکرار شد و این بار تیلمانز دروازه را باز کرد.
با این گل، راجرز تا حدودی از زیر فشار سنگین روانی خارج شد اما فقط دو دقیقه احساس آرامش او تداوم داشت چون ضربه کرنر تاتنهام که با پاس کوتاه شروع شده بود، با ارسال بلند کولوسفکی و قطع توپ توسط کین در فضای تیر دوم، تبدیل به گل تساوی شد.
دو دقیقه بعد یک ضربه کرنر دیگر برای تاتنهام؛ این بار ارسال پریشیچ در فضای تیر اول، با ضربه سر دایر همراه شد تا لستر در چند دقیقه دو گل از روی کرنر بخورد.
جالب اینکه چند دقیقه بعد، یک کرنر دیگر تاتنهام تبدیل به گل شد. این بار سانچز در فضای نزدیک به خط دروازه، توپ را قطع کرد اما خطای او روی دروازهبان باعث شد سهگانه تاتنهام روی ضربات کرنر شکل نگیرد.
گل تاکتیکی تیم قعر جدولی
هرچند تاتنهام خیلی زود یک گل عقبمانده را تبدیل به برتری ۲ بر یک کرد اما لستر شرایط غافلگیرکننده بازی در دقایق ابتدایی بازی را به خوبی مدیریت کرد و در ادامه نیمه اول، تیم برتر و مسلط بر جریان بازی بود.
لستر در بازیسازی و کنترل بازی در ادامه نیمه اول، بسیار موفق بود و چند فرصت گلزنی خلق کرد که سرانجام در دقیقه ۴۱ یکی از همین موقعیتها با ضربه مدیسون تبدیل به گل تساوی شد.
در صحنه گل، حمله کلاسیک لستر از نزدیک دروازه خودی با یک ضربه اوت شروع شد. توپ به دروازهبان رسید و او تحت فشار، تصمیم گرفت خطر را بپذیرد و پاس کوتاه به جانی ایونز مدافع میانی تیمش بدهد.
در ادامه ۹ پاس پیاپی لستر با سرعت گردش توپ بالا، باعث شد مدیسون خیلی زود داخل محوطه جریمه تاتنهام به توپ برسد و ضربه زیبای او بازی را به تساوی کشید.
در جریان نیمه اول و به خصوص در صحنه گل دوم لستر، کیفیت کار ترکیبی بازیکنان این تیم با توپ چنان خوب بود که اگر کسی شرایط جدول را نمیدانست، باور نمیکرد که لستر در قعر جدول است و از ۶ بازی قبلی خود، فقط یک امتیاز گرفته و در ۵ بازی شکست خورده است.
بازی در نیمه اول با مالکیت ۶۰ درصدی لستر به پایان رسید، اما نتیجه مساوی بود.
بازگشت باشکوه سون
لستر نیمه دوم را هم با ذهنیت تهاجمی آغاز کرد اما فقط دو دقیقه پس از شروع این نیمه بود که تمرکز کامل روی کار هجومی و سهلانگاری دفاعی، بار دیگر تاتنهام را پیش انداخت.
در این صحنه ویلفرد اندیدی هافبک دفاعی لستر درحالی که تیمش حسابی باز شده بود، نزدیک محوطه جریمه توپ را لو داد و بنتانکور که توپ را از اندیدی گرفته بود، خودش دروازه لستر را باز کرد.
کونته فقط چند دقیقه پس از گل سوم تیمش، سه تعویض انجام داد و هرچند یکی از این تعویضها، ورود سون به جای ریچارلیسون به میدان بود اما درمجموع مربی ایتالیایی گرایش تیمش را دفاعیتر از قبل کرد.
لستر پس از تعویضهای دفاعی تاتنهام، حدود ۳۵ دقیقه فرصت داشت که بار دیگر نتیجه را تغییر دهد. حملات دامنهدار لستر ادامه داشت اما قرار بود توفان سون از راه برسد؛ ابتدا یک ضربه پای راست از پشت محوطه جریمه در جریان حمله کلاسیک تاتنهام و ۴ بر ۲ شدن نتیجه.
پس از این گل، لستر در کار دفاعی ضعیفتر و سهلانگارتر از قبل هم شد. از اینجا به بعد ضدحملات سریع تاتنهام، حسابی لستر را آزار میداد.
سون روی همین ضدحملات ۲ گل دیگر زد. گل پنجم تیمش را با ضربه پای چپ از پشت محوطه جریمه زد و گل ششم را درحالی زد که پشت خط دفاع به توپ رسیده بود.
مهاجم کرهای تاتنهام که به دلیل نمایشهای ضعیفش در بازیهای قبلی نیمکتنشین شده بود، از دقیقه ۷۳ تا ۸۶ یعنی در ۱۴ دقیقه سه گل زد و نتیجه بازی را قاطعانه به سود تاتنهام کرد.
دو سلاح ویژه کونته
لستر در مسابقهای که ۵۶ درصد مالکیت توپ داشت و در آمار دیگر هم ضعیفتر از تاتنهام نبود، ۶ گل خورد و با یک باخت سنگین دیگر، لندن را ترک کرد.
این بازی برای کونته و تاتنهام با بازگشت باشکوه سون به فرم خوبش همراه بود و برای لستر، بحران را عمیقتر و خطر برکناری راجرز را بیش از پیش کرد.
لستر در شکل بازی، همچنان یک تیم قعر جدولی نیست و در ورزشگاه اختصاصی تاتنهام، دقایق زیادی این تیم را تحت فشار قرار داد اما تاتنهام روی ضربات ایستگاهی ۲ گل زد و روی ضدحملات هم ۳ بار به گل رسید و در این دو فاز یعنی ضربات ایستگاهی و انتقال از دفاع به حمله، یک تیم در کلاس جهانی بود.
تاتنهام کونته در این فصل، تیمی بسیار موثر در این دو فاز است و میتواند سرنوشت بازیهای بزرگ را هم با ضدحملات برقآسا و ضبات ایستگاهی روشن کند.
فراموش نکنیم تاتنهام لحظاتی پیش از سوت پایان بازی بزرگ مقابل چلسی در استمفوردبریج روی ضربه کرتر گل تساوی را زد؛ همان گلی که باعث شد پس از سوت پایان بازی، کار توخل و کونته تا مرز درگیری فیزیکی پیش برود.
تاتنهام برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان و حتی رقابت بر سر قهرمانی لیگ برتر، دو اسلحه مهم دارد؛ ضربات ایستگاهی و ضدحملات سریع؛ دو اسلحهای که سرنوشت بازی با لستر را هم روشن کرد.