«قانون جنگ» چیست؟ از کجا آمده است؟ و چگونه اجرا می‌شود؟

0 4


سازمان‌های حقوق بشری از مدافعان سرسخت «قانون جنگ» هستند که در نگاه آن‌ها اجرایش می‌تواند از رنج و درد جنگ برای بشریت بکاهد

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

سازمان‌های حقوق بشری از مدافعان سرسخت «قانون جنگ» هستند که در نگاه آن‌ها اجرایش می‌تواند از رنج و درد جنگ برای بشریت بکاهد

جنگ اسرائیل-غزه، نخستین جنگ جهان نیست که دو طرف همدیگر را به زیر پا گذاشتن «قانون جنگ» متهم می‌کنند. کمابیش هر بار که درگیری نظامی بزرگی شکل می‌گیرد، اتهام نقض قوانین بین‌المللی مرتبط با جنگ هم به بخشی از تبلیغات طرفین جنگ تبدیل می‌شود.

اتهاماتی مانند کشتن غیرنظامیان، کشتن کودکان، استفاده از تسلیحات غیرمتعارف و «ممنوع»، یا حتی اتهامات سنگین‌تر مانند «نسل‌کشی» و «جنایت جنگی» از جمله تکراری‌ترین اتهاماتی هستند که در زمان درگیری‌های نظامی مطرح می‌شوند.

هم اسرائیل و هم گروه حماس نیز در جریان جنگ اخیر با اتهامات مشابهی روبه‌رو شده‌اند؛ و از آن‌جا که اسرائیل در مقایسه با حماس، یک کشور عضو سازمان ملل است، دارای «مسئولیت‌های حقوقی» خوانده می‌شود و منتقدانش می‌گویند که این کشور به این مسئولیت‌ها عمل نکرده است.

هر دو طرف هم اصرار دارند که اقداماتشان در چارچوب همین قوانین بین‌المللی و قانون برای جنگیدن، مشروعیت کافی دارد. یکی از مهم‌ترین استدلال‌ها در این زمینه نیز به اصل «دفاع از خود» در «قانون جنگ» بر می‌گردد که هر دو طرف به آن استناد می‌کنند.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.