قتل ژنرال خانهنشین جمهوریت بعد از دوماه ناپدیدی
ابراهیم جهادیار با خانوادهاش در کابل زندگی میکرد
منابع معتبر در صحبت با بیبیسی تایید کرده است که ابراهیم جهادیار، ژنرال ارتش دولت پیشین افغانستان، بعد از سپری نمودن بیش از دوماه در بند، با ضرب گلوله به سرش کشته شده است.
جسد ژنرال/جنرال جهادیار روز پنجشنبه هفته گذشته به خانوادهاش تحویل داده شد.
بیبیسی تلاش کرد با یکی از سخنگویات اداره استخبارات طالبان در این زمینه صحبت کند، اما پاسخی نیامد.
به گفته این منابع آقای جهادیار صبح ۲۷ اکتبر سال گذشته، توسط هفت تن از طالبان مسلح در خودروی رنجر وزارت دفاع طالبان از خانهاش، از ناحیه دهم شهر کابل برده شد.
تلاش خانواده او برای ردیابی محلی که ژنرال جهادیار برده شده، بینتیجه ماند و مقامهای طالبان پاسخ مشخصی به خانواده او ندادند.
این منابع گفتند جسد آقای جهادیار در حالی که غرق خون بود، به خانوادهاش سپرده شد.
گزارش شده که طالبان قبل از تحویل جسد این ژنرال ارتش پیشین، با جمعی از بزرگان محلی و اعضای خانواده صحبت کردهاند و گفته که او در بند طالبان نبوده. طالبان به خانواده او وعده سپرده که عاملین قتل آقای جهادیار را بازداشت و قصاص خواهند کرد.
ابراهیم جهادیار ۶۲ ساله، از ولسوالی بگرام ولایت پروان بود و بعد از سقوط جمهوریت و روی کار آمدن طالبان خانهنشین بود.
ژنرال جهادیار در بیست سال گذشته، در سمتهای مختلف در وزارت دفاع افغانستان کار کرده بود. او معاون ریاست تحصیلات عالی و عقیدتی وزارت دفاع افغانستان بود. اما بعد از روی کار آمدن طالبان در خانهاش در شهر کابل زندگی میکرد و فعالیتی نداشته است.
قاسم قائم، یکی از افسران پیشین پلیس افغانستان بعد از ناپدید شدن، جسدش به خانوادهاش تحویل داده شد.
این بار اول نیست که خبر قتل اعضای امنیتی و دفاعی دولت پیشین خبرساز شده است.
چند ماه پیش، قاسم قائم، افسر پیشین پلیس افغانستان، در شرایط مشابه کشته شد.
آقای قائم هم ابتدا ناپدید شد و بعد از روزها بیخبری جسد بیجانش به خانوادهاش سپرده شد. طالبان گفتند پرونده قتل او را پیگیری میکنند.
با آنکه طالبان بعد از ورود به کابل «عفو عمومی» اعلام کردند، اما نهادهای حقوق بشری از ناپدید شدن، شکنجه و قتل نیروهای امنیتی و دفاعی پیشین به دست طالبان اظهار نگرانی کردهاند.
روند قتل مشکوک اعضای نیروهای امنیتی و دفاعی پیشین شبیه هم به نظر میرسد، آنها ابتدا ناپدید میشوند و با گذشت مدتی یا جسدشان پیدا میشود یا تحویل خانواده داده میشود.
طالبان که مدعی اند در سرتاسر افغانستان حکمروایی بلامنازع دارند و کنترل کامل امنیت را بدست دارند، همواره از دست داشتن در قتلهای این چنینی انکار کرده و قتل این نظامیان را به عواملی مانند خصومتهای شخصی و جرمی نسبت داده است.