ماشین اسپرت پورشه برای رانندگی در بیابان
این هفته در جهان خودرو: مدل جدید پورشه ۹۱۱ برای علاقهمندان به آفرود، ظاهر متفاوت برای نسل جدید مشهورترین ماشین هیبرید جهان، کنارهگیری مدیر جگوار-لندروور و تخفیف سی هزار دلاری بنز برای محصولات الکتریکیاش در چین.
۲۵۰۰ دستگاه از پورشه ۹۱۱ داکار ساخته خواهد شد
بیاباننورد
پورشه در نمایشگاه خودروی لسآنجلس مدل جدیدی از ۹۱۱ رونمایی کرد که برای رانندگی در جادههای ناهموار ساخته شده است. این ماشین ۹۱۱ داکار نام دارد و ۲۵۰۰ دستگاه از آن ساخته میشود.
ارتفاع ۹۱۱ داکار را میتوان تا هشت سانتیمتر افزایش داد و فنربندی و شاسی طوری تغییر داده شده تا بتواند با سرعت روی جادههای شنی و سنگلاخ حرکت کند. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۹۱۱ داکار ۳.۵ ثانیه است و حداکثر سرعتش به ۲۴۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است.
حداکثر سرعت پورشه ۹۱۱ داکار ۲۴۰ کیلومتر در ساعت است
ماشین را میتوان در دو حالت رالی و آفرود تنظیم کرد. در حالت رالی بیشتر بر سرعت بالا در جاده ناهموار تمرکز شده و در حالت آفرود تمرکز اصلی افزایش گشتاور و چسبندگی ماشین به جاده ناهموار و لغزنده است. پورشه میگوید برای اطمینان از عملکرد ماشین آن را بیش از ۴۸۳ هزار کیلومتر در “شرایط بسیار دشوار” آزمایش کرده است.
انتخاب نام داکار اشاره به قهرمانی تیم پورشه در رالی پاریس-داکار در سال ۱۹۸۴ است. مشتریان میتوانند ماشین را به همان رنگ سفارش دهند. لوازم جانبی از جمله چادر، باربند، جعبه و چراغ روی سقف هم میتوان سفارش داد.
قیمت ۹۱۱ داکار در آلمان ۲۲۲ هزار و ۲۰ یورو (حدود ۲۳۰ هزار دلار) است. ۹۱۱ مشهورترین مدل پورشه است. در سالهای گذشته شرکتهای زیادی ماشین سفارشی براساس ۹۱۱ ساختهاند که قیمت گرانی دارد و تقاضا برایش زیاد است. این استقبال باعث شده تا خود پورشه هم بخواهد با مدلهای خاص که در تعدادی کم تولید میشود سهمی از این بازار به دست آورد.
تویوتا از سال ۱۹۹۷ بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه پریوس فروخته است
هیبرید «هیجان انگیز»
تویوتا نسل جدیدی از مدل پرفروش پریوس را رونمایی کرد. نسل پنجم مشهورترین ماشین هیبرید جهان حالا اسپرتتر شده و با موتوری قویتر به بازار عرضه میشود. از این ماشین یک مدل هیبرید-الکتریکی هم ساخته خواهد شد که میتواند تا ۵۵ کیلومتر با نیروی باتری حرکت کند.
پریوس اولین ماشین هیبرید تولید انبوه جهان است. تویوتا نسل اول این ماشین را در سال ۱۹۹۷ به بازار عرضه کرد. پریوس به سرعت به نمادی برای کاهش مصرف سوخت و راه حلی برای حفظ محیط زیست تبدیل شد. در طول سالهای گذشته بیشترین انتقاد به پریوس ظاهر ماشین بود که بسیاری آن را حوصلهسر بر توصیف میکردند.
تویوتا در نسل جدید پریوس به این انتقاد واکنش نشان داده است. ماشین با خطوطی شکل گرفته که شبیه آن را میتوان در ماشینهای اسپرتی مانند لامبورگینی دید. چراغهای باریک و چرخهای بزرگتر بر اسپرتبودن ماشین تاکید میکند. تویوتا میگوید این تغییرات باعث نشده تا فضای اتاق نسبت به قبل کمتر شود.
قدرت ماشین هم بیشتر شده است. قدرت مدل هیبرید-الکتریکی از ۱۲۲ اسب بخار در نسل قبلی به ۲۲۳ اسب بخار افزایش یافته است. این افزایش باعث شده تا شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر ماشین به جای ۱۱.۲ ثانیه در نسل قبلی به ۶.۷ ثانیه کاهش یابد.
تویوتا از سال ۱۹۹۷ تا کنون بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه پریوس در سراسر جهان فروخته است. اما فروش این مدل رو به کاهش است. با آمدن ماشینهای الکتریکی، فنآوری هیبرید در بازارهایی نظیر اروپا رونق قبل را ندارد. تویوتا میخواهد با تغییراتی که در پریوس داده، این ماشین را کماکان برای خریداران جذاب نگه دارد.
تیری بولور دو سال مدیر جگوار-لندروور بود
کنارهگیری مدیر جگوار-لندروور
با ادامه زیاندهی جگوار-لندروور، تیری بولور که دوسال پیش به مدیریت کارخانه منصوب شده کنارهگیری کرد. شرکت هندی تاتا موتورز که مالک جگوار-لندروور است، “مسائل شخصی” را دلیل کنارهگیری او اعلام کرده است.
آقای بولور در سپتامبر سال ۲۰۲۰ به مدیریت جگوار-لندروور منصوب شد تا این شرکت را به سوددهی برساند. اما این شرکت بطور پیوسته در حال زیاندهی است. تازهترین اطلاعات مالی که هفته پیش منتشر شد، نشان میدهد جگوار-لندروور از ژوییه تا سپتامبر امسال ۱۷۸ میلیون پوند (حدود ۲۱۲ میلیون دلار) ضرر کرده است. این در حالی است که سود مرسدس-بنز در همین مدت چهار میلیارد یورو (چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار) اعلام شده است.
خریداران رنجروور باید بیش از یک سال برای تحویل خودرو منتظر بمانند
آقای بولور یکی از نزدیکان کارلوس گون، مدیر پیشین رنو و نیسان بود. او پس از برکناری آقای گون مدتی مدیر رنو شد و بعد به جگوار-لندروور آمد. برنامه او در کارخانه انگلیسی، الکتریکی کردن محصولات تا سال ۲۰۲۵ و لوکستر کردن آنها بود تا سود فروش هر ماشین بیشتر شود. آقای بولور همزمان فرهنگ کاری در کارخانه را تغییر داد و بر افزایش کیفیت و کاهش هزینه تولید تمرکز کزد.
کمیاب شدن چیپهای کامپیوتری پس از بحران کرونا ضربه زیادی به برنامه او زد. نبود چیپ باعث کاهش سرعت تولید مدلهای پرسودی مانند رنجروور و لندروور دیفندر شد. تا جایی که خریداران نسل جدید رنجروور باید بیشتر از یک سال برای تحویل خودرو منتظر بمانند.
تاتا اعلام کرده که به دنبال استخدام یک مدیر تازه است و تا آن زمان آدرین ماردل، مدیر مالی جگوار-لندروور هدایت کارخانه را برعهده دارد. آقای ماردل بیش از سه دهه است که در جگوار-لندروور کار میکند و یکی از اعضای هیئت مدیره است.
بنز قیمت محصولات الکتریکیاش را در چین به شدت کاهش داد
جنگ قیمت در چین
رقابت شدید در بازار ماشینهای الکتریکی، مرسدس-بنز را ناگزیر کرد قیمت ماشینهایش را در چین به شدت کاهش دهد. خودروساز آلمانی هفته گذشته اعلام کرد که قیمت مدل EQE را ۵۰ هزار یوان (هفت هزار دلار) و قیمت مدل EQS را نزدیک به سی هزار دلار کاهش داده است.
منابعی نزدیک به خبرگزاری بلومبرگ گفتهاند فروش کم محصولات الکتریکی بنز دلیل این کاهش قیمت است. این منابع میگویند فروش مدل EQS در بزرگترین بازار خودروی جهان به کمتر از صد دستگاه در ماه رسیده است.
فروش ماشینهای الکتریکی در چین نسبت به سال گذشته بیش از ۸۰ درصد رشد داشته، اما این رشد متوقف شده است. این باعث شده تا خودروسازان با کاهش قیمتها برای خریداران انگیزه ایجاد کنند.
خودروسازان چینی سهم بیشتری از بازار ماشینهای الکتریکی در چین را در اختیار دارند
تسلا، خودروساز الکتریکی آمریکایی هم ماه گذشته اعلام کرد که محصولاتش در چین را ارزانتر میفروشد. کمی پس از تسلا، کارخانهای که فورد در چین دارد هم قیمت ماشینهایش را کاهش داد.
خودروسازان غربی همزمان با شرکتهای چینی رقابت میکنند که کیفیت محصولاتشان به سرعت در حال بهتر شدن است و در موقعیت خوبی برای رقابت با کارخانههای خارجی هستند. آمار اتحادیه خودروسازان چین نشان میدهد در هفت ماه اول سال جاری میلادی تقریبا هشتاد درصد فروش ماشینهای الکتریکی سهم شرکتهای داخلی بوده است.
بیشتر بخوانید: