مساله حجاب اسلامی از صدر اسلام تا به امروز

0 5


  • نویسنده, سارا افضلی
  • شغل, روزنامه‌نگار
دو زن با حجاب و بی‌حجاب مقابل قرآن نشسته‌اند

منبع تصویر، Getty Images

مجموعه «ناظران می‌گویند» بیانگر نظر نویسندگان آن است. بی‌بی‌سی فارسی می‌کوشد در این مجموعه، با انعکاس دیدگاه‌ها و افکار طیف‌های گوناگون، چشم‌انداز متنوع و متوازنی از موضوعات مختلف ارائه دهد. انتشار این آرا و نقطه‌نظرها، به معنای تایید بی‌بی‌سی نیست.

در ابتدای ظهور دین اسلام، پوشش بدن زنان مسلمان مطرح نشده و دغدغده نبوده. به این معنی که زمانی برای اولین بار به این مسأله پرداخته می‌شود که ۱۸ سال از بعثت گذشته. سال پنجم هجری آیه‌ای خطاب به محمد، پیامبر اسلام. و سه سال بعد هم، در سال هشت هجری آیه‌ای دیگر خوانده می‌شود که این بار مخاطبش خود زنانند.

با استناد به این دو آیه قرآن، فقهای اسلامی بر لزوم پوشش زن در برابر نامحرم، اتفاق نظر دارند اما تصاویری که هر دو آیه ارائه می دهند آنقدر مبهم و ناواضح اند که سبب شده برداشت‌های متفاوت شکل بگیرند و درباره حدود آن همواره اختلاف وجود داشته باشد. در نتیجه بعد از گذر قرن‌ها، تا این لحظه هنوز فقها بر جزئیات آن به وفاق نرسیده‌اند.

اختلاف نظر تا آنجا هست که مثلاً علامه طباطبایی نه تنها پوشاندن تمام بدن که حتی صورت و وجه را هم واجب می‌داند اما در مقابل نظر احمد قابل این است که؛ بالکل پوشش موی و سر و گردن واجب شرعی نیست.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.