منشور «همبستگی و سازماندهی» توسط شش نفر از مخالفان جمهوری اسلامی منتشر شد
شش نفر از مخالفان سرشناس جمهوری اسلامی در خارج از کشور روز جمعه منشوری با عنوان «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی (مهسا)» منتشر کردند.
حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، شاهزاده رضا پهلوی، شیرین عبادی، مسیح علینژاد و عبدالله مهتدی اعلام کردهاند که اولین امضاکنندگان این منشور هستند.
در ابتدای منشور، به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی و آغاز «انقلاب زن، زندگی و آزادی» با هدف گسستن «زنجیر ستم، تبعیض و استبداد» اشاره شده و «گذار از جمهوری اسلامی» از طریق «همبستگی، سازماندهی و مبارزه مستمر» به عنوان راه رسیدن به «ایرانی آزاد و دموکراتیک» عنوان شده است.
به باور این شش مخالف سرشناس جمهوری اسلامی، «انزوای جهانی جمهوری اسلامی از اولین گامهای لازم برای ایجاد تغییر است» و در این چارچوب باید پنج خواسته اصلی دنبال شود.
طبق منشور، ایجاد فشار بر جمهوری اسلامی به منظور لغو احکام اعدام و آزادی «بیقید و شرط و فوری» تمامی زندانیان سیاسی، رایزنی با دولتهای دموکراتیک برای اخراج سفرای جمهوری اسلامی، رایزنی با دولتهای دموکراتیک برای اخراج وابستگان جمهوری اسلامی در این کشورها، رایزنی با دولتهای دموکراتیک برای حمایت از این منشور و سازماندهی پس از آن، و نهایتا ایجاد راههایی برای یاریرسانی به مردم ایران، پنج مطالبه ذکرشده در منشور است.
تشکیل «شورای انتقال قدرت» با حضور کنشگران داخل ایران
به باور این شش مخالف جمهوری اسلامی، «گامهای بعدی با حضور کنشگران داخل ایران بر عدالت انتقالی، تشکیل شورای انتقال قدرت و راهکارهای انتقال قدرت به حکومتی دموکراتیک، ملی و سکولار تمرکز میکند.»
سازوکارهای دموکراتیک و اجرایی همبستگی و سازماندهی، به گفته این شش نفر، «در اولین فرصت» معرفی و اجرا خواهد شد.
در بخش دیگری از منشور بر «باورهای مشترک نیروهای خواهان تغییر نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به ایران دموکراتیک» تاکید شده است.
تعیین نوع حکومت از طریق همهپرسی و استقرار یک نظام دموکراتیک سکولار، حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران با پذیرش گوناگونیِ زبانی، قومی (اتنیکی)، مذهبی و فرهنگیِ آن، تمرکززدایی از قدرت، تشکیل نهاد مستقل نظارت بر انتخابات و پذیرش نظارت نهادهای ناظر داخلی و بینالمللی بر انتخابات از جمله مواردی است که در منشور بر آن تاکید شده است.
این مطلب تکمیل میشود