مولوی عبدالحمید: « از اتهام محاربه و حکم اعدام دکتر حمید قرهحسنلو متاثرم»
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه این هفته با ابراز تاسف از«اتهام محاربه و حکم اعدام» برای دکتر حمید قرهحسنلو گفت: «جامعه پزشکی ایران همه نگران و پریشان حکم ایشان است. او و خانوادهاش آزاد بشوند».
حمید قرهحسنلو همراه با چهار نفر دیگر به اتهام «نقش داشتن» در قتل یک بسیجی «با ضربات چاقو» به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده است. همسر او، فرزانه قرهحسنلو نیز به «۲۵ سال حبس نفی بلد در اهواز» محکوم شده «به نحوی که تحت مراقبت بوده و با هیچ کس معاشرت و ملاقات نداشته باشد».
در نماز جمعه هفته گذشته هم آقای عبدالحمید با غیر شرعی خواندن حکم اعدام برای معترضان گفته بود:«کجای شریعت گفته که برای کشته شدن یک بسیجی، به پنج نفر حکم اعدام دهید؟»
به گفته او:«کسی که قتل نکرده و فقط راهی را بسته و چاقویی زده، از نظر قرآنی و شرعی قتل او صحیح نیست».
آقای عبدالحمید در ادامه خطبهها از تعلیق دانشجویان معترض انتقاد کرد و گفت: «دانشجویانی که سر و صدایی می کنند، اعتراضی می کنند. بگذارید حرفشان را بزنند و درس بخوانند و بیایند کلاس. آن ها را ازعلم و دانشگاه محروم نکنید».
او خطاب به حکومت گفت: «به ملت بیندیشید. نمیشود حکومت کرد وقتی ملت ناراضی باشد. این ملتی که سه ماهه تمام است که اعتراض دارد هم در داخل هم در خارج از ایران.»
امام جمعه سنی های زاهدان با اشاره به زندانی شدن کودکانی که در اعتراضات اخیر دستگیر شده اند گفت: « این ها را آزاد کنید. این ها سن بسیار پایینی دارند. اینها کودک هستند. سخت نگیرید. محاربه اعلام نکنید. حتی اگر محارب هم بودند نباید اعدام بشوند. جوانانی که کسی را نکشتند نباید اعدام و قصاص شوند. آیات قرانی می گویند اگر کسی، کسی دیگر را کشته باید قصاص کرد که این بهترین برداشت از آن آیات است. کسی که کسی را نکشته نباید اعدام شود».
به نظر میرسد اشاره آقای عبدالحمید به اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد در تهران و مشهد است که به اتهام محاربه اعدام شدند.
مولوی عبدالحمید در ادامه با بیان روایاتی از پیامبر اسلام گفت: «دینی که در آن گذشت و مسامحه نباشد. اگر در دینی ترحم نباشد، آن دین روحی ندارد و در آن خیری نیست.»
عبدالحمید اسماعیلزهی در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه با ابراز خرسندی از همدلی مردم با مردم استان های مرزی گفت: «تا پیش از این بعضی مردم ایران نسبت به همدیگر بیتفاوت بودند و اگر همدلی داشتند هم، کمرنگ بود. ساکنان شهرهای بزرگ مثل تهران شاید به مردم ساکن شهرهای مرزنشین و حاشیهنشین نگاه محبتآمیز و همدلیای که امروز هست را نداشتند».
در اعتراضات اخیر ایران، معترضان بارها با سردادن شعارهایی مانند «از زاهدان تا کردستان، جانم فدای ایران» با مردم مناطق کردنشین و بلوچ نشین پس از سرکوبهای حکومتی ابراز همدردی کردند.
آقای اسماعیلزهی با اشاره به بازداشت همراه با خشونت دو روحانی سنی کردستان در خانه هایشان خواستار آزادی شان شد. او همچنین خواستار آزادی دو روحانی بلوچ، مولانا کوهی و مولانا عبدالغفار نقشبندی شد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در پایان خطبه ها از کشته شدن مولوی عبدالواحد ریگی نیز ابراز تاسف کرد.
پیش ازاین شورای تامین استان سیستان و بلوچستان در بیانیهای اعلام کرده بود که مولوی عبدالواحد ریگی روز پنجشنبه ۱۷ آذر «توسط افراد ناشناس ربوده» و کشته شده است.
مولوی ریگی از چهرههای شناخته شده اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان و امام جماعت مسجد امام حسین خاش بود.
با پایان نماز جمعه اهل سنت این هفته در زاهدان، جمعیت انبوهی از معترضان به خیابان ریخته و شعارهایی علیه حکومت سر دادند.
معترضان در زاهدان شعار دادند «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی». یک شعار دیگر معترضان این بود «این ملت آزادی میخواد، کشور آبادی میخواد.
شهروندان در سیستان و بلوچستان از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران هدف سرکوب ماموران مسلح حکومت بودهاند.
سازمان حقوق بشر ایران که مقر آن در نروژ است می گوید از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران، در مجموع ۱۱۸ نفر در سرکوب معترضان در استان سیستان و بلوچستان کشته شدهاند.