نخست وزیر بریتانیا خواستار اقدام هماهنگ اروپا برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی است
منبع تصویر، Getty Images
- نویسنده, جیمز لندیل
- شغل, گزارشگر دیپلماتیک – گرانادا
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، خواستار هماهنگی بیشتر اقدامات کشورهای اروپایی برای مقابله با رشد شدید مهاجرت غیرقانونی به این قاره شده است.
قرار است او طرح خود را در نشست ویژه رهبران کشورهای اروپایی که در اسپانیا برگزار خواهد شد ارائه دهد.
وی گفته است که وضعیت فعلی «غیر اخلاقی و ناپایدار» است.
به گزارش دفتر نخست وزیری، او خواستار «راهحلهای خلاقانه در سراسر اروپا» برای مواجهه با بحران مهاجرت به این قاره است که به گفته او، به معنی مبارزه موثر با قاچاقچیان انسان و تقویت مراقبتهای مرزی است.
ریشی سوناک و جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، ریاست مشترک اجلاس رهبران اروپایی را برعهده خواهند داشت.
در سال جاری، بیش از یکصد هزار مهاجر غیرقانونی خود را به سواحل ایتالیا رساندند. این رقم پنج برابر بیشتر از شمار مهاجران غیرقانونی است که به بریتانیا رسیدند.
نخست وزیر بریتانیا همچنین با رهبران بلژیک، بلغارستان و صربستان در مورد نحوه مختل کردن فعالیت شبکههای تبهکاری از طریق افزایش اشتراکگذاری اطلاعات و همکاری بیشتر در سطح عملیاتی گفتگو خواهد کرد و انتظار میرود در این زمینه توافقهایی صورت گیرد.
صربستان یک کشور ترانزیت کلیدی در مسیر بسیاری از مهاجرانی است که وارد اروپا می شوند.

منبع تصویر، Getty Images
انتظار میرود مقابله با مهاحرت از مسایل مهم در برنامه انتخاباتی سوناک باشد
اجلاس رهبران ۴۷ کشور اروپایی عضو و غیرعضو اتحادیه اروپا رهبر با عنوان «جامعه سیاسی اروپا» شناخته میشود.
جامعه سیاسی اروپا نهاد جدیدی که سال گذشته و در واکنش به روسیه به اوکراین تشکیل شد و تمرکز اصلی نشست آن آن بحث در مورد این جنگ است.
نشستهای جامعه در عین حال ن فرصتی برای رهبران این کشورها فراهم میآورد تا در مورد موضوعات دیگر هم بحثهای گستردهتر و غیررسمی داشته باشند.
اگرچه آقای سوناک در سخنرانی خود در کنفرانس حزب حاکم محافظهکار در مخالفت با همسویی بیشتر بریتانیا با اتحادیه اروپا در زمینههای اقتصادی سخن گفت، اما به نظر میرسد که تمایل بیشتری برای همکاری با شرکای اروپایی در مورد مهاجرت دارد که یکی از اولویتهای اصلی او در انتخابات پارلمانی آینده است.
او قول داده است که ورود قایقهای کوچک حامل مهاجران از کانال مانش به سواحل بریتانیا را متوقف کند و اگرچه امسال ورود مهاجران قایقسوار نسبت به سال گذشته کاهش داشته اما تاکنون بیش از ۲۰۰۰۰ نفر به سواحل بریتانیا رسیدهاند.
در عین حال، هنوز مشخص نیست چه تعداد از رهبران اروپایی در اولویتهای آقای سوناک در مورد مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی سهیم هستند و آیا اقدام جمعی بیشتری امکانپذیر خواهد بود یا نه.
کشورهای اتحادیه اروپا اخیرا به توافقی در ورد نحوه تقسیم بار مهاجرت دست یافتهاند.
اتحادیه اروپا روز چهارشنبه موافقت کرد که قوانین پناهندگی خود را اصلاح کند تا در صورت افزایش مهاجرت غیرقانونی، کمک دیگر کشورهای عضو به کشورهایی مانند ایتالیا و یونان از دیگر اعضای اتحادیه آسانتر شود. این کشورها بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی را داشتهاند.
منبع تصویر، Getty Images
سوناک نحوه انتقال مهاجران غیرقانونی را غیراخلاقی و قاچاقچیان انسان را مسئول آن دانسته است
ناظران میگویند که برخی از کشورهای اتحادیه اروپا – از جمله اسپانیا – نیز میخواهند درباره روشهای جدید پذیرش مهاجران قانونی مذاکره شود.
در مقابل، تمرکز آقای سوناک بر بررسی موضوع قاچاق انسان و دست داشتن گروههای تبهکار در آن است که او از دلایل اصلی این مشکل میداند.
وی معتقد است که مبارزه با این پدیده مستلزم اقدامات هماهنگتر کشورهای عضو و غیر عضو اتحادیه اروپاست.
دفتر نخست وزیر بریتانیا در بیانیهای به نقل از ریشی سوناک گفته است که «میزان مهاجرت غیرقانونی به سرزمین اصلی اروپا بالاترین میزان در یک دهه اخیر بوده است»
در ادامه این بیانیه آمده است که «با جان باختن هزاران نفر در دریا که قاچاقچیان انسان مسئول آن هستند، باید تاکید کرد که وضعیت کنونی غیراخلاقی و ناپایدار است و ما نمیتوانیم اجازه دهیم گروههای جنایتکار تصمیم بگیرند که چه کسی به سواحل اروپا میآید.»
به گفته اقای سوناک «وقتی نوبت به مقابله با تهدیدات پوتین، مقابله با خطرات و فرصتهای هوش مصنوعی یا مقابله با مهاجرت غیرقانونی میرسد، در ما توان وحدت وجود دارد زیرا گسترده این مسایل فراتر از مرزهای ملی است و نیاز به راه حلهای خلاق در سراسر اروپا دارد.»
او تاکید کرده است که «این همان چیزی است که من در نظر دارم در اجلاس جامعه سیاسی اروپا در اسپانیا درباره آن با همکارانم گفتگو کنم.”
همچنین انتظار میرود که آقای سوناک به عنوان رئیس مشترک اجلاس اسپانیا اعطای کمکهای بشردوستانه بیشتر به اوکراین را اعلام و درباره راههای افزایش کمک متحدان غربی به این کشور در راستای افزایش صادرات غلات آن تبادل نظر کند.»
وزارت امور خارجه بریتانیا در گزارشی گفته است که به نظر میرسد روسیه در حال آماده شدن برای مینگذاری در آبهای خارج از بنادر اوکراین است.
به گفته وزارت خارجه بریتانیا، روسیه در صدد جلوگیری از صادرات غلات اوکراین از طریق هدف قرار دادن کشتیهای غیرنظامی است که از مسیر دریای سیاه حرکت میکنند.