نماینده سپاهی مجلس: پارسال خیلیها ترسیده بودند که کار نظام تمام است
سرتیپ پاسدار محمداسماعیل کوثری، از فرماندهان سپاه و نماینده مجلس شورای اسلامی، میگوید سال گذشته بسیاری از مقامهای جمهوری اسلامی نگران آینده حکومت بوده و بیم سقوط آن را داشتند.
او گفته: «پارسال همه رسانهها علیه ما شدند و خیلیها ترسیده بودند و خیال کردند که الآن دیگر نظام تمام شد؛ حتی بعضی از نمایندهها.»
آقای کوثری، که پیشتر جانشین قرارگاه ثارالله، قرارگاه امنیتی سپاه در تهران بوده، گفته است که از نظر او تهدیدها علیه آینده نظام حکومتی ایران به نوعی «امتحان» وفاداران به حکومت بودهاند.
او میگوید در برابر ابراز نگرانیهای مقامهایی که حکومت را در خطر میدیدند گفته: «من گفتم اتفاقا اینها امتحان برای تک تک ما است که ببینند چه کسی پای کار است. آیا ایستادهایم یا کم آوردهایم، یا به اموالمان میچسبیم و دیگر حرکت نمیکنیم.»
اعتراضاتی که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی آغاز شد حتی از اعتراضات دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸ هم وسیعتر بود و ماهها همهروزه در شهرهای مختلف ایران ادامه داشت. این گفته اسماعیل کوثری درباره اینکه «خیلیها ترسیده بودند» اظهارنظر کمسابقهای از برآورد وابستگان حکومت از خطر ناشی از این اعتراضات است.
آقای کوثری تاکید کرده است که مقامهای حکومت، از جمله نمایندگان مجلس، باید «به عنوان سرباز ولایت» مقاومت کنند.
او با نسبت دادن تورم و پوشش زنان و دختران به دشمنان خارجی گفته: «مشکلات هم هست، گرانی هم هست، فراز و نشیب دارد و بی حجابی هم هست؛ چون دشمن که بیکار ننشسته است.»
این فرمانده سپاه ضمن اذعان به فساد و «زدوبند» در ایران، گفته هر چه در داخل اتفاق بیفتد، به «باج» به خارج منتهی نمیشود.
آقای کوثری گفته: «در داخل اختلافها و زد و بندهایی هست و کسی نمیتواند بگوید نیست؛ اما به دشمن باج نمیدهیم و لذا عصبانی است.»
او گفته: «قبل از انقلاب که ۳۶ میلیون نفر بودیم، شش و نیم میلیون بشکه نفت استخراج میشده که نیم میلیون آن مصرف داخل بوده و شش میلیون آن را باج میدادیم. اما الآن که جمعیت بیش از دو برابر آن موقع است، بالغ بر یک میلیون بشکه صادر میکنیم اما یک دلارش هم نمیگذاریم از حلقوم کسی پایین برود.»
مشخص نیست آقای کوثری بر چه مبنایی منکر دریافت درآمدهای نفتی ایران در دوران حکومت گذشته است. همچنین در سخنانی که از او منتشر شده به مشکلات دولت کنونی ایران در دریافت درآمدهای نفتی اشارهای نشده است.