هرج و مرج در «راهپیمایی اربعین»؛ مرزهای ایران و عراق بسته شدند
دولت میگوید بعد از دو سال محدودیتهای سفر به دلیل شیوع کرونا، حجم مسافران امسال بسیار بیشتر بوده
در پی هرج و مرج و شکلگیری صفهای طویل در مرز ایران و عراق، وزیر کشور ایران اعلام کرد که مرزها بسته شدهاند و از شهروندان خواسته شد که به سوی مرز حرکت نکنند.
به گزارش ایسنا، احمد وحیدی که برای بازدید از مرزها، در شهر مرزی مهران حضور داشت، مقامهای مرزی عراق را مسبب مشکلات پیشآمده توصیف کرد و گفت که آنها «ظرفیت خروج مسافران ایرانی» را ندارند.
به گفته وزیر کشور، مرزبانی ایرانی مشکلی با بررسی مدارک مسافرانی که میخواهند وارد عراق شوند، ندارد. اما از آنجا که مرزبانی عراق در بررسی مدارک مسافران ایرانی که میخواهند به کشور بازگردند، سرعتعمل کافی ندارد، تعداد بسیار زیادی از مسافران پشت مرزها ماندهاند.
آقای وحیدی گفت: «صلاح نیست چنین تجمعات گستردهای داشته باشیم.»
همزمان اعلام شد که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران نیز با احمد وحیدی تماس گرفته و به او دستور داده که مشکلات مسافران را به سرعت حل کند.
بلاتکلیفی مسافران در مرز عراق در حالی رخ داده که شدت گرمای هوا نیز شرایط را دشوارتر کرده است
این حجم مسافر، به دلیل مراسمی مذهبی است که در چند سال اخیر بنیانگذاشته شده و در تبلیغات رسمی جمهوری اسلامی، «راهپیمایی اربعین» توصیف میشود.
در این مراسم که سابقه تاریخی ندارد، برخی برای حضور در مراسم «اربعین» که چهل روز بعد از روز عاشورا برگزار میشود، به سوی مقبره امام حسین (سومین امام شیعیان) حرکت میکنند.
آرامگاه امام سوم شیعیان و همچنین آرامگاه برادرش عباس در شهر کربلا قرار دارد.
خبرگزاری فارس در یک گزارش ویدئویی، تصاویری هوایی از شهر مرزی مهران نشان میدهد که در آن، صدها خودروی پارک شده دیده میشود و گزارشگر تاکید میکند که ظرفیت این شهر برای پارک خودروهای بیشتر تکمیل شده است.
این خودروها به مسافرانی تعلق دارند که تصمیم گرفتهاند، ادامه راه را بدون خودرو طی کنند.
سفر «زائران» به عراق همزمان با اربعین، با حمایت گسترده سازمانهای دولتی همراه است
احمد وحیدی خطاب به شهروندانی که برای رسیدن به مرز ایران و عراق، بلیط اتوبوس خریدهاند گفت که به سوی مرز حرکت نکنند و هزینه بلیطهای آنها نیز پس داده خواهد شد.
برخی مخالفان جمهوری اسلامی، تبلیغات گسترده برای مراسم نوظهور «راهمپیمایی اربعین» را اقدامی سیاسی توصیف میکنند که با هدف قدرتنمایی حکومت انجام میشود.
همچنین حضور تعداد قابل توجهی از ایرانیان در شهرهای مذهبی شیعیان عراق، از جمله موضوعاتی است که از نگاه مخالفان نفوذ جمهوری اسلامی در این کشور، با هدف مشروعیت بخشیدن به ارتباطات نزدیک حکومت ایران و برخی گروههای شبهنظامی و سیاسی عراقی انجام میشود.
درباره میزان هزینه دولتی این مراسم گزارش دقیق منتشر نشده است. اما در عین حال انتقادهایی از حجم هزینههایی که برای این مراسم خرج میشود نیز در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
ایران میگوید که اشکال کار در طرف عراقی است و در قمست ایران، کار با سرعت انجام میشود
تا سال ۲۰۰۳ میلادی که صدام حسین در عراق بر سر قدرت بود، شیعیان در این کشور با محدودیتهای فزایندهای روبهرو بودند و شیعیان ایرانی نیز اجازه نداشتند برای «زیارت» به آرامگاه امام حسین بروند.
بعد از سرنگونی صدام نیز ناآرامی و جنگ داخلی در این کشور موجب شده بود تا سفرهایی از این دست با خطراتی روبهرو شود.
اما با کاهش درگیریهای خشونتبار و پایان جنگ داخلی در این کشور، شرایط برای سفر شیعیان به عراق بهتر شد و این مساله موجب شد تا تبلیغات برای «راهپیمایی اربعین» شدت بگیرد.