واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام؛ افزایش تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در فردو
رسانههای رسمی حکومت ایران اعلام کردند سازمان انرژی اتمی این کشور در واکنش به قطعنامه شورای حکام تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد را افزایش داده است و غنیسازی در فردو را آغاز کرده است.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نوشت سازمان انرژی اتمی در سایت فردو تولید محصول اورانیوم UF۶ با غنای ۶۰ درصد را برای نخستین بار در سایت فردو آغاز کرده است.
سایت هستهای فردو سال ۲۰۱۹ در بحبوحه شکست توافق هستهای با قدرت های بزرگ بازگشایی شد.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه گذشته قعطنامهای علیه ایران منتشر کرد و از ایران خواست که در ارتباط با آثار اورانیوم کشفشده در سه نقطه کشور، به سرعت با آژانس همکاری کند.
ایرنا گزارش داده که با آغاز روند تعویض ماشینهای سانتریفیوژ نسل اول با ماشینهای پیشرفته ۶-IR در این متجمع ظرفیت تولید افزایش چشمگیری خواهد داشت.
این خبر در حالی منتشر میشود روز گذشته رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که ایران هنوز به نقطه بی بازگشت هسته ای نرسیده و تاکیده کرده که « اما باید خیلی سخت کار کنیم تا به آنجا نرسیم».
پیشتر، یک روز پس از قطعنامه شورای حکام، قدرتهای غربی نیز در بیانیهای از ایران خواسته بودند فورا گامهای «ضروری» را که در قطعنامه شورا به آنها اشاره شده بردارد و با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند.
دومین قطعنامه شورای حکام شش ماه گذشته
قطعنامه اخیر شورای حکام دومین قطعنامه شش ماه گذشته است که در ارتباط با مساله همکاری ایران و آژانس در پرونده سه محل مورد مناقشه صادر شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از دیپلماتهایی که در جلسه غیرعلنی رایگیری حضور داشته نوشت که شورای حکام «تصمیم گرفت که بسیار ضروری و حیاتی است» تا ایران درباره آثار اورانیوم کشف شده، به سوالات آژانس توضیح دهد.
این پرونده مربوط به سه مکان مختلف در ایران است که در آنها آثار مواد رادیواکتیو کشف شد. اما هیچ کدام از این مناطق به عنوان بخشی از برنامه هستهای، به آژانس اعلام نشده بودند.
ایران تلاش کرد که این پرونده را از طریق مذاکرات هستهای حل و فصل کند. اما این مذاکرات به نتیجه روشنی نرسید.
در قطعنامه شورای حکام از ایران خواسته شد که به بازرسان آژانس اجازه بدهد که به این اماکن دسترسی داشته باشند و از آنها نمونهبرداری کنند.
ایران متهم است که در تلاش بوده تا به سلاح هستهای دست یابد و برخی اقداماتش را از آژانس بینالمللی انرژی اتمی مخفی کرده است.