وزارت معارف طالبان تمام مراکز آموزشی هلمند و قندهار را تعطیل کرد

0 13


وزارت معارف طالبان گفته می‌خواهد فعالیت‌های این مراکز آموزشی را بررسی کند

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

یک مرکز آموزشی در هلمند

طالبان تمامی موسسات آموزشی محلی در ولایت‌های هلمند و قندهار در جنوب افغانستان را «تا اطلاع ثانوی» تعطیل کردند.

چندین سازمان بین‌المللی، از جمله سازمان نجات کودکان و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) صدها مرکز آموزشی محلی در این دو ولایت را فعال نگهداشته و از آن‌ها، حمایت می‌کرده‌اند.

وزارت معارف طالبان گفته می‌خواهد فعالیت‌های این موسسات را بررسی کند.

در نامه‌ای که از سوی این وزارتخانه در این مورد منتشر شده آمده است به تمام اداره‌های بخش آموزشی این دو ولایت دستور می‌دهد که تا پایان بررسی «فعالیت‌های مورد اختلاف» موسسات آموزشی آن‌ها را مسدود کنند.

در این نامه وزارت معارف طالبان آمده است که به این منظور یک هیأت ویژه ایجاد کرده است.

در نامه ابلاغیه طالبان همچنین نوشته شده که این هیأت پس از تهیه گزارش در این مورد آن‌ را به رهبری وزارت معارف و هیأت رهبری آن‌ها می‌سپارد.

تقریبا دو هفته پیش نیز طالبان کار زنان افغان در دفاتر سازمان ملل را ممنوع کرد.

سازمان ملل نیز فعالیت خود را در افغانستان به حال تعلیق در آورد و گفت اقدامات طالبان، به دسترسی زنان و کودکان به کمک‌های حیاتی به شدت آسیب می‌رساند.

منبع تصویر، MOE

توضیح تصویر،

اعلامیه طالبان مبنی بر مسدود شدن مدارس در هلمند و قندهار

در همین حال محمد آصف ننگ، معاون پیشین وزارت معارف (آموزش و پرورش) افغانستان اما می‌گوید  که بر اساس اصول هیچ نهادی رهبری مدیریت مدرسه‌/مکتب‌ها را در این کشور بر عهده ندارد بلکه برخی سازمان‌های کشورهای متخلف و همچنین نهادهای بین‌المللی در زمینه حمایت مالی خارج از بودجه مانند ساختن مدرسه‌ها، برگزاری کارگاه‌های فنی برای معلمان و حفظ بهداشت محیطی با وزارت معارف افغانستان از گذشته همکاری داشته‌‎اند. 

آقای ننگ در گفتگویی با بی‌بی‌سی گفت که مسدود کردن این موسسات به زیان دانش‌آموزان است و به اقتصاد افغانستان صدمه خواهد زد.

 به قول وی در حال حاضر نهاد‌های بین‌المللی از جمله یونیسف و بانک جهانی به آسانی می‌توانند که هزینه‌های کمکی خود را قطع کنند اما تاثیر منفی آن را شاگردان و اموزگاران، متحمل خواهند شد.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در تابستان ۲۰۲۱ میلادی سو مدارس/مکاتب‌های متوسطه دخترانه را بسته و ماه‌هاست که زنان را از ورود به دانشگاه‌ها نیز منع کرده‌اند.

منبع تصویر، Getty Images

پیتشر سازمان دیده‌بان حقوق بشر عقب‌نشینی طالبان از تصمیم بازگشایی همه مکاتب از جمله دوره متوسطه دخترانه را «ظالمانه» خوانده بود.

در پی محکومیت‌ها و واکنش‌‌های گسترده به این تصامیم، طالبان بارها گفته‌‌اند که تا مساعد شدن «محیط شرعی و اسلامی» این مدارس بسته خواهند ماند.

هدر بار، از نهاد دیده‌بان حقوق بشر اما گفته که :«هیچ مشکل لجستیکی یا چالش دیگری جز ظلم عمدی در برابر آموزش دختران وجود ندارد».

یکی از خواسته‌های جامعه جهانی ا ز آن زمان همواره این بوده است که طالبان قبل از دسترسی به کمک‌های خارجی به زنان و دختران حق آموزش و تحصیل بدهند.

با این وجود رهبری طالبان گفته است که به هیچ عنوان اجرای «احکام شرعی» به تفسیر این گروه را، در زیر فشارهای خارجی، کنار نخواهد گذاشت.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.