وزارت کشور آلمان: مقامهای طالبان جایی در آلمان ندارند؛ مقام طالبان: هنوز در اروپا هستم
منبع تصویر، @ministerVWS
ارنست کویپرس، وزیر بهداشت هلند از انتشار عکسش با مقام طالبان عذرخواهی کرده است
وزارت کشور آلمان میگوید حضور نماینده طالبان در کلن «کاملا غیرقابل قبول» است و مقامهای طالبان «جایی در آلمان ندارند»، اما آقای عمر گفته است که هنوز در اروپا است.
انتشار ویدیوهای سخنرانی عبدالباری عمر، رئيس اداره ادویه و غذا طالبان در روز جمعه در یک مرکز اسلامی در شهر کلن آلمان واکنشهای زیادی در آلمان و هلند داشته است.
او صبح امروز در ایکس نوشت که قصد دیدار با «دیپلماتها و سفیران» افغانستان مقیم اروپا را دارد. تاکنون هیچ دیپلماتی به نمایندگی از وزارت خارجه طالبان در اروپا پذیرفته نشده است، اگرچه شماری از دیپلماتهای اروپایی به کابل سفر کردهاند.
وزارت کشور آلمان امروز در بیانیهای در این ارتباط گفت: «هیچ کس اجازه دادن پلتفرم به اسلامیستهای تندرو در آلمان را ندارد.» و افزوده است که «طالبان مسئول نقض گسترده حقوق بشراست و آلمان به شمار زیادی از پناهجویان از افغانستان در برابر ظلم طالبان پناه داده است و مقامهای آنها جایی در آلمان ندارند.»
این وزارت میگوید مسئولان در حال بررسی این پرونده هستند و از مرکز اسلامی «دیانت» در کلن، که آقای عمر در آنجا سخنرانی کرده است، نیز خواسته شده که در این مورد «سریعا» توضیح ارائه دهد.
دیشب وزارت خارجه آلمان نیز تاکید کرد که نمایندگیهای آلمان برای او ویزا صادر نکردهاند و آلمان، حکومت طالبان را بهرسمیت نمیشناسد.
حامیان طالبان نیز ویدیوهای سخنرانی آقای عمر را بازنشر کردهاند. جمیل قادری، یوتیوبر حامی طالبان در ایکس با نشر عکسی نوشته است که «بیرق طالبان را در قاره اروپا به اهتزاز» درآوردهاند. مقامهای بلژیک در ژوئن/جون ۲۰۲۳ گفته بودند که وضعیت پناهندگی این یوتیوبر حامی طالبان بررسی خواهد شد.
چگونه یک مقام طالبان ویزای اروپا گرفته است؟

منبع تصویر، Social media
عبدالباری عمر، مقام طالبان که روز جمعه در یک مرکز اسلامی در شهر کلن سخنرانی کرد
شماری از کاربران شبکههای اجتماعی افغانستان به حضور مقام طالبان در اروپا اعتراض کرده و پرسیدهاند که چگونه به او ویزا صادر شده است.
کارولین ون در پلاس، نماینده پارلمان هلند و رهبر حزب «کشاورز- شهروند» در ایکس نوشته است: «سوال من این است: چرا یک نفر از طالبان (رژیمی که زنان را سرکوب میکند، مردم را میکشد و با سازمانهای تروریستی همکاری میکند) حتی اجازه دارد در یک جلسه در لاهه شرکت کند؟»
فرشته عباسی، محقق سازمان دیدهبان حقوق بشر در ایکس نوشته است که مقام طالبان در شهری سخنرانی کرده که فعالان حقوق زنان دست به اعتصاب غذا زدهاند.
«سوال اینجاست که مقام طالبان چگونه وارد آلمان شده و چگونه به او اجازه سخنرانی در شهر کلن داده شده است. در همین شهر، فعالان حقوق زنان برای روزها دست به اعتصاب غذا زدند تا جهان تبعیض سیستماتیک علیه زنان در افغانستان را به رسمیت بشناسد.»
این مرکز اسلامی نیز روز گذشته در بیانیهای گفته بود که در تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۲۳ در برنامهای که در این مرکز برگزار شد یک مقام طالبان سخنرانی کرده اما تاکید شده است که «برخلاف توافق، با دعوت یک سخنران ناشناس، این برنامه سیاسی» شده و افزوده است که «عمیقا ناراحتیم از اینکه از اعتماد ما سوءاستفاده شده است».
عذرخواهی وزیر هلندی از انتشار عکسش با مقام طالبان
در همین حال، ارنست کویپرس، وزیر بهداشت هلند از انتشار عکسش با مقام طالبان عذرخواهی کرده است. انتشار این عکس که ظاهرا در یک نشست بینالمللی گرفته شده واکنش برانگیز شده است.
آقای کویپرس در ایکس نوشته است که «در مجمع جهانی اخیر تولیدات محلی در لاهه عکسی با نماینده طالبان گرفتم. من در آن زمان نمیدانستم این شخص کیست. این یک اشتباه بود، مطلقاً نباید اتفاق میافتاد و من از آن پشیمان هستم.»
او افزوده است: «من میتوانم تصور کنم که بسیاری را آزرده است. ناگفته نماند که من به هیچ وجه نمیخواهم خودم را با این رژیم وحشتناک مرتبط کنم».
او تاکید کرده که «من از حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان دفاع میکنم. در حال حاضر در حال بررسی چگونگی حضور این فرد در این کنفرانس هستیم.»