وزیران خارجه ۹ کشور عربی درباره پذیرش مجدد سوریه در اتحادیه عرب تصمیم میگیرند
اتحادیه عرب در سال ۲۰۱۱ در واکنش به سرکوب خشونت آمیز معترضان از سوی دولت بشار اسد، عضویت سوریه را در این نهاد به حال تعلیق درآورد
وزیران خارجه ۹ کشورعربی امروز (جمعه ۲۵ فروردین/۱۴ آوریل)، در شهر جده عربستان سعودی برای پذیرش مجدد سوریه در اتحادیه عرب دیدار و گفتگو خواهند کرد.
شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس یعنی بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی بعلاوه مصر، عراق و اردن به درخواست عربستان در این نشست حضور خواهند داشت.
اتحادیه عرب در سال ۲۰۱۱ در واکنش به سرکوب خشونت آمیز معترضان از سوی دولت بشار اسد، عضویت سوریه را در این نهاد به حال تعلیق درآورد.
بشار اسد که در طول جنگ ۱۲ ساله در سوریه از حمایت ایران و روسیه برخوردار بود، از سوی بسیاری از کشورهای عربی در خاورمیانه کنار گذاشته شد.
در این جنگ داخلی بیش از نیم میلیون نفر کشته و بیش از نیمی از جمعیت این کشور مجبور به ترک خانههای خود شدند.
اما روز چهارشنبه (۲۳ فروردین/۲۲ آوریل) در آخرین نشانهها از کاهش تنشها نسبت به دمشق، فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه وارد جده شد. این اولین سفر یک مقام عالیرتبه سوری از زمان آغاز جنگ در این کشور به عربستان بود.
براساس بیانیه منتشر شده در روز چهارشنبه دو کشور عربستان و سوریه اعلام کردند که درباره اتخاذ «اقدامات لازم» برای پایان دادن به انزوای دیپلماتیک دمشق گفتگو کردهاند.
ماه گذشته میلادی، ریاض پس از هفت سال به توافقی مهم با ایران برای از سرگیری روابط دست یافت و همزمان مذاکراتی بین سوریه و برخی از کشورهای عربی برای ازسرگیری روابط آغاز شد.
به گفته کارشناسان هر گونه توصیهای برای بازگردندان سوریه به اتحادیه عرب احتمالا مخالفت پایتختهای غربی را به دنبال خواهد داشت.
آرون لوند از اندیشکده بین المللی قرن به خبرگزاری فرانسه گفت که بازسازی سوریه «پیامی به مخالفان میدهد که بشار اسد در نهایت پیروز خواهد شد و حامیان خارجی آنها (مخالفان اسد) به آن ها خیانت کردند.»
سام هلر، کارشناس مسائل سوریه هم به خبرگزاری فرانسه گفت: «این تعاملات دو جانبه با عربستان سعودی و دیگر کشورها، دقیقا همان چیزی است که دمشق به دنبال آن است.»