پرنده آبی توئیتر از آشيانه پرید و «ایکس» جایگزین آن شد
ایلان ماسک، مالک، و لیندا یاکارینو، مدیر عامل شرکت توئیتر، روز دوشنبه دوم مرداد در پیامهای جداگانهای در این شبکه اجتماعی از علامت جدید توئیتر رونمایی کردند که یک حرف «ایکس» به رنگ سفید روی پس زمینه سیاه است.
خانم یاکارینو در توئیتی نوشت: «ایکس اینجاست. بریم شروع کنیم.» او تصویری از لوگوی جدید را که روی نمای ساختمان دفتر مرکزی توئیتر در شهر سانفرانسیسکو منعکس شده است همراه با این توئیت منتشر کرد.
تا صبح دوشنبه به وقت محلی در آمریکا، پرنده آبیرنگ هنوز در تمامی حسابهای کاربری شبکه توئیتر دیده میشد ولی در صفحه آقای ماسک و خانم یاکارینو حرف «ایکس» به عنوان لوگوی جدید خودنمایی میکند.
هشتگ «خداحافظ توئیتر» که اشاره به لوگوی قدیمی است در این شبکه اجتماعی ترند شده است و برخی از کاربران از این تصمیم انتقاد کردند.
ایلان ماسک روز یکشنبه در توئیتی خبر تغییر علامت این شبکه اجتماعی را اعلام کرد و از میلیونها دنبالکننده خود خواست در مورد تغییر رنگ لوگو از آبی به سیاه نظر بدهند.
او تصویر حرف «ایکس» به رنگ سفید روی پسزمینه مشکیرنگ که شبیه نقاط تاریک فضا است را منتشر کرد و آن را «لوگوی موقت» نامید.
او افزود: «ما به زودی با علامت و نام توئیتر و به مرور با تمام پرندگان خداحافظی خواهیم کرد.»
آقای ماسک در پاسخ به سئوال کاربران که پرسیدند در آن صورت پیامکهای توئیتر چه نامیده خواهند شد نوشت:«ایکسها».
لوگوی اصلی توئیتر در سال ۲۰۱۲ توسط یک تیم سه نفره طراحی شد. مارتین گریسير، یکی از این طراحان، در توئیتی نوشت: «این لوگو طوری طراحی شده بود که ساده، متوازن و در اندازه کوچک نیز کاملا خوانا و قابل تشخیص باشد.»
کارشناسان طراحی تجاری و تبلیغاتی معتقدند که تغییر هر لوگوی جاافتاده در فرهنگ عمومی ریسکپذیر است.
به گفته آنها، فقط تعداد بسیار اندکی از اسامی یا مارکهای تجاری جهان مثل توئیتر در فرهنگ مردم به «فعل» تبدیل شده و در این مقیاس گسترده در رسانههای سراسر جهان به آن اشاره و استناد میشود. هر تغییری که جستجو و یا بارگذاری این اپلیکیشن در انبوه اپهای موجود برای تلفن همراه را دشوار کند بهطور بالقوه به کاربرد آن لطمه خواهد زد.
آقای ماسک مدتی قبل از خرید شرکت توئیتر در نوامبر ۲۰۲۲ گفته بود که قصد دارد ظرف سه تا پنج سال توئیتر را به یک «اپلیکیشن همهکاره» تبدیل کند و نام آن را به «ایکس» تغییر دهد.
او در سال ۲۰۱۷ دامنه اینترنتی x.com را از شرکت «پیپل» خریداری کرد و گفت که این دامنه «ارزش خارقالعاده ای» دارد . آقای ماسک از بنیانگذاران x.com در سال ۱۹۹۹ بود که در سالهای بعد ظرفیت و موفقیت تجاری «پیپل» را دگرگون کرد.
هر چند صفحه رسمی توئیتر در این شبکه اجتماعی به «ایکس» تغییر یافته ولی دامنه اینترنتی x.com هنوز فعال نشده است.
لیندا ياکارینو، مدیرعامل شرکت توئیتر، روز اول مرداد در توئیتی نوشت: «ایکس، آینده ارتباط و تعامل رایانهای در مقیاسی نامحدود است که مضامین صوتی، نوشتاری، تصویری و همینطور امکان پرداخت و کارهای بانکی در مرکز آن قرار دارد. این اپلیکیشن به بازارچه جهانی تبادل اندیشه، کالا، خدمات و فرصتها بدل خواهد شد.»
خانم یاکارینو که قبلا مدیر بخش آگهیهای تجاری شرکت رسانهای «انبیسی یونیورسال» بود از حدود دو ماه پیش فعالیت خود در مقام مدیرعامل توئیتر را آغاز کرد. به نظر میرسد که یکی از دلایل مهم انتخاب او تلاش برای احیای درآمد توئیتر از محل آگهیهای تجاری است که از زمان خریداری این شبکه اجتماعی توسط ایلان ماسک رو به افول بوده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که تغییر نام و لوگوی شرکت توئیتر نمیتواند همه مشکلات این شرکت در ماههای گذشته را حل کند.
به اعتقاد آنها، تغییر نام این شرکت به «ایکس» بیش از آنکه راهکاری برای نجات توئیتر باشد گام دیگری برای ساختن یک برند حول ایلان ماسک و امپراتوری او از جمله «اسپیس ایکس» است.