چرا برای ایران، بحرین با باقی کشورهای جنوب خلیج فارس فرق دارد؟

0 17


اکثریت جمعیت یک و نیم میلیون نفری بحرین، شیعه هستند

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

اکثریت جمعیت یک و نیم میلیون نفری بحرین، شیعه هستند

بعد از حمله به نمایندگی‌های عربستان در تهران و مشهد در سال ۹۴، در فاصله کوتاهی بعد از عربستان، بحرین نیز روابطش را با ایران قطع کرد. حالا که پس از هفت سال، ایران و عربستان آشتی کرده‌اند، تهران و منامه نیز کمابیش با همان سرعت در آستانه بازگشایی سفارتخانه‌ها هستند.

بعد از توافق ایران و عربستان در اسفندماه، وزارت خارجه بحرین بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن ضمن استقبال از آغاز مجدد روابط دو کشور، عملا کلید از سرگیری روابط را زد. در این مدت یک هیات پارلمانی ایرانی به بحرین سفر کرده و حتی وعده‌هایی برای از سرگیری پروازهای ایران و بحرین نیز مطرح شده تا شیعیان این کشور بتوانند برای زیارت به شهرهایی مانند مشهد یا قم سفر کنند.

اما واقعیت این است که دشواری‌های روابط ایران و بحرین، فراتر از رقابت‌های ژئوپولتیک یک دهه اخیر در منطقه، متاثر از عواملی چندین لایه است که بخش مهمی از آن، مشخصا به این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس اختصاص دارد و موجب شده تا روابط دو کشور در مقایسه با روابط ایران و باقی کشورهای عربی خلیج‌ فارس، شرایطی استثنایی داشته باشد.

روابط تنگاتنگ فرهنگی-تاریخ مردم بحرین با ایران، شیعه بودن اکثریت جمعیت این کشور، سابقه طولانی فعالیت‌های سیاسی و مدنی در جامعه بحرین و عقب‌گرد اصلاحات سیاسی و حجم نارضایتی‌های مخالفان، از سویی، و عادی‌سازی روابط بحرین و اسرائیل در دورانی که این کشور با ایران رابطه نداشت، از سویی دیگر، از جمله عواملی هستند که سایه‌شان بر سر دور جدید روابط تهران و منامه، سنگینی می‌کنند.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.