چین از شهروندان و سازمانهای این کشور خواست افغانستان را «فوراً» ترک کنند
وزارت خارجه چین به شهروندان خود در افغانستان توصیه کرده که افغانستان را ترک کنند. این وزارت همچنین گفته که در حمله دیروز به مهمانخانهای در کابل، ۵ شهروند چینی زخمی شدند.
داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
این گروه بعد از آنکه حمله را برعهده گرفت ویدیویی را نشر کرد که در آن دو نفر به زبان فارسی با «خلیفه جدید داعش» اعلام «بیعت» میکنند.
اعماق رسانه داعش بعد از نشر این ویدیو، عکسهای این دو نفر را نشر کرد و نام آنها را ابوعمر و عبدالجبار عنوان کرد.
به گفته داعش حمله آنها اصطلاحا «انغماسی» بوده به معنی ترکیبی از جنگ و انتحاری.
شفاخانه ایمرجنسی کابل گفته است این مرکز درمانی سه جسد را دریافت کرده است. همچنین گزارش شده است که ۱۸ زخمی نیز به این بیمارستان منتقل شدند.
وزارت خارجه چین میگوید از این حمله شوکه شده است .
سخنگوی این وزارت از نیروهای طالبان برای نجات شهروندان چینی قدردانی کرد، اما گفت خواهان تضمین امنیت آنها هستند.
وانگ ونبین امروز (سهشنبه ۲۲ قوس/ آذر) در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: «تا جایی که اطلاع داریم، در این حمله تروریستی، پنج شهروند چینی زخمی شدند و شماری از نیروهای نظامی و پلیس افغان هم کشته شدند.
او افزود: «ما از حکومت موقت افغانستان میخواهیم تا اقدامات قوی و قاطع را برای تضمین امنیت سازمانها و پروژههای چین در افغانستان اتخاذ کند.»
وانگ ونبین همزمان از شهروندان کشورش خواست افغانستان را ترک کنند.
به گفته علی حسینی، خبرنگار بی بی سی، برای طالبان که سالها پیش رابطه خوبی با چین برقرار کرده است، حضور چین مهم است. بویژه اینکه بخش عمدهای از این حضور در افغانستان برای پروژههای کلان اقتصادی است.
بیش از یک سال پیش که طالبان بر سر قدرت آمدند، رسانههای دولتی در چین نهایت تلاش خود را به خرج دادند تا بازگشت دوباره طالبان را «پیروزی برای چین و تحقیر آمریکا نشان دهند.» در این مدت هم یکی از کشورهایی که بیشترین تعداد شهروندانش در افغانستان حضور داشتند، چین بوده است و گفته شده که «نمایندگان دهها شرکت چینی» به افغانستان رفتوآمد داشتند.
استخراج معدن مس عینک در ولایت لوگر که یکی از بزرگترین معادن مس محسوب میشود و همچنین منابع نفتی در ولایت سرپل دو حوزهای است که سالهاست قرار است چین در آنجا فعالیت کند. مسلما هرچه کار در این دو حوزه با تاخیر روبهرو شود، برای حکومت طالبان خوشایند نخواهد بود.
چین یکی از چند کشوری بود که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵آگوست/اوت (۲۰۲۱) سفارت خود را در کابل همچنان باز نگهداشته است و رابطه نزدیکی با حکومت طالبان برقرار کرده است اما تا کنون حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.
حمله دیروز سومین حمله داعش به شهروندان خارجی در کمتر از چهارماه در افغانستان است؛ حدود سه ماه قبل حمله انتحاری به سفارت روسیه، ده روز پیش به سفارت پاکستان در کابل و دیروز حمله به شهروندان چینی.
طالبان توانستهاند تا حدی نسبتا زیادی مانع فعالیت داعش شوند، اما نه به طور کامل؛ و شابد بتوان گفت که داعش همچنان دردسر طالبان است.
بیشتر بخوانید: