چین قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا در محکومیت ارسال بالن جاسوسی را «دستکاری سیاسی» خواند

0 9



دولت چین در واکنش به قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا که پکن را به دلیل ارسال بالن به حریم هوایی محکوم کرده است ضمن ابراز نارضایتی «شدید» خود، این اقدام را «دستکاری سیاسی و جوسازی» توصیف کرد.

قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا که با رای موافق تمامی ۴۱۹ عضو این مجلس تصویب شد، چین را به دلیل «نقض گستاخانه استقلال آمریکا و فریب دادن جامعه بین‌المللی با طرح ادعاهای کاذب در مورد طرح گسترده جاسوسی آن کشور» محکوم می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه ۲۱ بهمن در واکنش به تصویب این قطعنامه گفت: «ما از این اقدام به شدت ناراضی و با آن مخالف هستیم. قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا صرفاً دستکاری سیاسی و جوسازی است.»

دولت چین همچنان ادعا می‌کند بالنی که در حریم هوایی آمریکا شناسایی و سپس سرنگون شد یک «سفینه هواشناسی» بود ولی تاکنون جزییات بیشتری در اثبات ادعای خود و نهاد دولتی مسئول این عملیات ارائه نداده است.

همزمان وزارت دفاع چین اعلام کرد چون دولت آمریکا فضای مناسب برای گفت‌وگو در این زمینه را ایجاد نکرده به تماس تلفنی لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در روز شنبه پاسخ نداده است.

سخنگوی وزارت دفاع چین غروب پنجشنبه این رویکرد دولت آمریکا را «نقض جدی» موازین بین‌المللی و «الگویی مخرب» دانست. او گفت: «چون این شیوه برخورد نادرست و غیرمسئولانه دولت آمریکا فضای مناسب برای گفت‌وگو را فراهم نکرد چین پیشنهاد واشینگتن برای گفت‌وگوی تلفنی وزرای دفاع دو کشور را نپذیرفت.»

این مقام چینی افزود که پکن «حق خود برای انجام اقدامات ضروری در یک موقعیت مشابه را محفوظ می‌داند».

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به خبرگزاری‌های بین‌المللی گفت که نتایج اولیه بررسی قطعات به جا مانده از لاشه بالن نشان می‌دهد که به تجهیزات دیجیتال پیشرفته برای «رصد و جمع‌آوری سیگنال‌های مخابراتی» مجهز بوده است.

او اظهار داشت که این بالن احتمالاً «بخشی از طرح گسترده جاسوسی هوایی در نقاط مختلف جهان است که توسط ارتش چین هدایت می‌شود».

دولت چین در نخستین موضع‌گیری‌ها پس از شناسایی بالن در آسمان آمریکا لحن «آشتی‌جویانه» داشت و حتی «اظهار تاسف» کرد. با این حال، در روزهای اخیر و همزمان با انتشار نتایج تحقیقات دولت آمریکا موضع‌گیری پکن لحن تندتری پیدا کرده است.

منابع علنی نشان می‌دهند که چندین شرکت چینی مشغول تولید بالن برای مصارف نظامی بوده‌اند و برخی از آن‌ها ضمن اذعان به ارتباط با ارتش چین در مورد مجهز بودن این بالن‌ها به تجهیزات شنود و دستگاه‌های ارتباطاتی تبلیغ کرده‌اند.

به عنوان نمونه یک شرکت دولتی به نام «گروه فناوری الکترونیکی» که پیمان‌کار صنایع نظامی است در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که بالن‌های مدل «جی وای ۴۰۰» محصول این شرکت به دستگاه‌های شنود و نفوذ در شبکه‌های ارتباطی مجهز است.

دو شرکت دیگر در ایالت هوناندر جنوب چین در وب‌سایت‌های خود به همکاری با ارتش چین اشاره کرده‌اند.

یکی از این شرکت‌ها به نام «موسسه پژوهش و طراحی پلاستیک ژوژو» در بخشی از مطالب وب‌سایت خود – که در روزهای اخیر حذف شده است – نوشته بود: «ماده‌ای مناسب برای سبک‌تر کردن وزن بالون تولید می‌کند».

در سال ۲۰۲۰ آکادمی علوم چین اولین آزمایش‌های موفق خود برای پرواز بالن‌های مخصوص حرکت در ارتفاع بسیار زیاد را در یک نقطه دورافتاده در ایالت مغولستان چین انجام داد. در آن زمان، رسانه‌های خبری در چین گزارش دادند که این بالن‌ها از مدل «جیمو ۱» قادر به پرواز در ارتفاع ۷ کیلومتری هستند.

کارشناسان می‌گویند بالنی که در آسمان آمریکا شناسایی و بعد سرنگون شد احتمالا از همین منطقه به پرواز درآمده است.

در مقاله‌ای که در روزنامه ارتش خلق چين منتشر شد، آمده است: «بالن در آينده ممکن است مثل زيردريايی‌ها که در عمق اقيانوس‌ها حرکت می‌کنند به يک ابزار کُشنده و وحشت‌آفرين ولی بی‌صدا بدل شوند.»

اين اولين بار نيست که بالون رابطه چين و آمريکا را دچار تنش کرده است. در سال ۱۹۵۶ چين يک بالن جاسوسی آمريکا را رهگيری و سرنگون کرد، بقايای لاشه آن را در پکن به نمايش گذاشت و واشینگتن را به نقض حريم هوايی خود متهم کرد.

با استفاده از گزارش‌های خبری آسوشیتدپرس و وب‌سایت رادیو فردا؛ ش.ر/آ.ت



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.