کاهش محددویتهای کرونا؛ چین مرزهایش را پس از سه سال به روی گردشگران گشود
پیشبینی میشود که در هفتههای آینده صدها هزار نفر به چین سفر کنند
چین پس از سه سال مرزهایش را به روی گردشگردان بینالمللی گشود، برای نخستین بار از مارس ۲۰۲۰ که این کشور محدودیتهای کرونا را اعمال کرد.
پس از عقبگرد واضح دولت از سیاستهای سختگیرانه قبلی، افرادی که وارد چین میشوند دیگر نیازی به قرنطینه ندارند و فقط باید نتیجه منفی آزمایش پیسیآر را داشته باشند که حداکثر ۴۸ ساعت قبل از سفر انجام شده است.
این تغییر سیاست با استقبال افرادی روبرو شد که میخواستند بستگانشان را ملاقات کنند. یکی از آنها به بیبیسی گفت پنج سال است خانوادهاش را ندیده و نمیتواند برای گرفتن بلیت سفر به چین صبر کند.
با توجه به صفهای طولانی بلیت هواپیما به شهرهای پکن و شیامن، انتظار میرود که طی هفتههای آینده ۴۰۰ هزار نفر از هنگ کنگ راهی سرزمین اصلی چین شوند.
بازگشایی مرزهای چین در آغاز «چون یون»، نخستین روزاز فصل مسافرت پیش از سال نوی چینی انجام شد. در این دوره بیشترین سفر از سراسر جهان به چین صورت میگیرد.
امسال انتظار دو میلیارد سفر در سال جدید چینی میرود، دو برابرپارسال.
لی هوا که برای شرکت در جشنهای سال نو و دیدار با بستگانش از بریتانیا به چین سفر کرد، میگوید: «خیلی خوشحالم که برگشتم و میتوانم درهوای چین نفس بکشم. خیلی خیلی خوشحالم.»
مارک کلیتون نیز که همراه با همسر و بچهاش از هنگ کنگ به خانهاش در شهر ژوهای واقع در ایالت گواندونگ برگشت به بیبیسی گفت سفرش «تقریبا به همان آسانی قبل از شیوع کرونا بود.»
او گفت: «ما حتی نتیجه تست پیسیآر خود را نشان ندادیم، فقط کد ما را اسکن کردند و همه چیز خیلی سریع پیش رفت.»
با این حال بازگشایی مرزها موجب شده که عدهای نگران افزایش شیوع کرونا در برخی نواحی شوند.
برخی از رانندگان اتوبوس در مسیر هنگ کنگ، ژوهای و ماکائو به بیبیسی گفتند نگران ابتلا به ویروس از طریق مسافران جدید هستند و از شرکتهایشان توقع دارند که ایمنی بیشتری برایشان در نظر بگیرند.
در سه سال گذشته چین یکی از کشورهایی بود که سختگیرانهترین سیاستها را برای مبارزه با کرونا اعمال کرد. این کشور بارها قوانین محدود کننده رفت و آمد و همین طور آزمایشهای اجباری پیاپی کرونا را اعمال کرد که تاثیری عمیق روی اقتصادش داشت.
به دنبال بروز اعتراضات گسترده در چین، دولت این کشور اخیرا از برخی سیاستهایش در رابطه با کرونا عقبنشینی کرده است. آغاز این اعترضات به دنبال آتشسوزی در سینکیانگ بود که به کشته شدن ۱۰ نفر منجر شد.
پس از تغییر سیاست، گزارشهای زیادی از پر شدن ظرفیت بیمارستانها و مردهسوزخانهها منتشر شد و دولت انتشار آمار روزانه مبتلایان و جانباختگان را متوقف کرد و روز شنبه گفت فقط دو نفر جان خود را از دست دادهاند.
بیش از هزار حساب کاربری در شبکههای اجتماعی نیز که از سیاست اخیر وگسترش ویروس انتقاد کرده بودند، دیروز بسته شدند.