کنش هدفمند شاعران افغانستان و ایران در تبعید در ششمین «جشنواره شعر صلصال»

0 11


جشنواره سالانه شعر صلصال

منبع تصویر، BASIR SIRAT

توضیح تصویر،

سانسور، سرکوب و اختناق درجغرافیایی که زبان فارسی به آن تعلق دارد، باعث شده است که شمار زیادی از شاعران مجبور به ترک وطن شوند

  • نویسنده, سمیه رامش
  • شغل, شاعر و فعال حقوق بشر

جشنواره ادبی شعر «صلصال» برای ششمین سال متوالی روز شنبه (۱۳ جوزا/خرداد) در اوپسالا، شهر کوچکی در سوئد/سویدن، برگزار شد. اتحادیه فرهنگی صلصال که برگزار کننده این جشنواره است، میزبان بیست شاعر فارسی‌زبان مهاجر در کشورهای مختلف اروپایی و یک شاعر سوئدی بود.

برگزارکننده و اکثر شاعران شرکت‌کننده در این جشنواره اهل افغانستان بودند. این جشنواره در حالی برگزار شد که زبان و ادبیات فارسی در یکی از خاستگاه اصلی خود، امروزه مورد تهاجم قرار گرفته است. طالبان نه تنها لوحه‌های نوشته‌شده به زبان فارسی را از ادارات مختلف دولتی حذف کرده‌اند، استفاده از کلمات فارسی مثل «دانشگاه و دانشکده» را در مکاتبات رسمی ممنوع کرده‌اند، بلکه حتی برای نوع نوشتن شعر نیز مقرراتی وضع کرده‌اند.

با سقوط افغانستان به دست طالبان تعدادی زیادی از شاعران و نویسندگان افغانستان مجبور به ترک وطن شده‌اند، شاعرانی که امروز در تبعید کنارهم گرد آمده و با اشتراک در جشنواره صلصال هم از شعر و هم از زبان فارسی پاسداشت به عمل می‌آورند و با زبان شعر از درد جامعه حرف می‌زنند.

سانسور، سرکوب و اختناق درجغرافیایی که زبان فارسی به آن تعلق دارد، باعث شده است که شمار زیادی از شاعران مجبور به ترک وطن شوند. همچنان که تبعید بخشی ناگسستنی شعر فارسی بوده که شاعران بزرگی چون مولانا و انوری تمام عمر را به گونه‌‌ای در تبعید سپری کردند و همواره بخشی از شعرهایشان درد دوری از وطن بوده است؛ شعر امروز فارسی نیز خالی از دغدغه‌های اجتماعی و سیاسی نیست.



Source link

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.