کوین مک کارتی بعد از ۱۳ شکست به پیروزی امیدوار است
- مکس متزا
- بیبیسی
کوین مک کارتی رهبر حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان میگوید علیرغم ۱۳ بار شکست در رایگیری برای کسب کرسی ریاست مجلس نمایندگان به پیروزی در رای گیری جمعه شب امیدوار است.
اختلاف در حزب جمهوریخواه بر سر انتخاب رئیس مجلس نمایندگان به طولانیترین بنبست ۱۵۰ سال گذشته در مجلس قانونگذاری آمریکا منجر شده است.
با وجودی که حزب جمهوریخواه اکثریت مجلس نمایندگان را دارد ۱۳ دور رایگیری در ۴ روز گذشته برای انتخاب رئیس مجلس از این حزب به جایی نرسیده است.
۱۵ نفر از نزدیک به ۲۰ جمهوریخواهی که تا کنون با رای منفی مانع انتخاب آقای مککارتی شده بودند جمعه شب رای خود را در حمایت از آقای مککارتی تغییر دادند.
قرار است کنگره برای چهاردهمین رایگیری درباره ریاست مجلس آقای مک کارتی تشکیل جلسه بدهد.
رئیس مجلس نمایندگان برنامه کاری مجلس را تعیین میکند و بر روند قانونگذاری نظارت دارد.
او در عینحال سومین فرد قدرتمند کشور است.
بعد از سیزدهمین شکست آقای مککارتی ناگهان به خبرنگاران گفت که «رای میاورم».
در تحولی مهم آقای مککارتی توانسته بود در جریان دوازدهمین رایگیری ۱۴ نماینده جمهوریخواه را متقاعد کند که رایشان را به نفع او تغییر دهند. در سیزدهمین رایگیری نفر شانزدهم هم به این جمع اضافه شد.
با اینحال این نماینده ایالت کالیفرنیا هنوز برای رسیدن به شماره ۲۱۷، جایزه خود، ۳ رای کم داشت.
مخالفان آقای مککارتی اعضای فراکسیون آزادی مجلس هستند که میگویند مککارتی به اندازه کافی برای رهبری آنها در مقابله با برنامه دولت دموکرات جو بایدن محافظهکار نیست.
اسکات پری، نماینده ایالت پنسیلوانیا در توئیتر نوشت بعد از ۱۱ بار نه به مککارتی، اینبار رای خود را به حمایت از مککارتی تغییر میدهد. او نوشت: «ما در یک نقطه عطف هستیم.»
دو جمهوریخواه حامی مککارتی که در رایگیری قبلی روز جمعه غیبت داشتند در حال برگشت به واشنگتن هستند تا به او رای بدهند.
آقای مککارتی برای جلب نظر مخالفانش به خواستههای زیادی از آنها تن داده است. از جمله «کرسی عضویت در کمیته پرنفوذ مقررات مجلس که مقررات حاکم بر نحوه ارائه و رای گیری درباره طرح و لوایح را تعیین میکند.
او در عین حال موافقت کرده که طبق خواسته جمهوریخواهان شورشی، تنها رای یک نماینده مجلس بتواند رئیس مجلس را برکنار کند
شرایط به نفع کوین مککارتی تغییر کرده است
دموکراتها این شورش را به شورشی تشبیه کردهاند که دقیقا دو سال پیش حامیان دونالد ترامپ با یورش به کنگره مانع روند قانونگذاری و تایید ریاست جمهوری بایدن شدند.
کاترین کلارک، دومین نماینده ارشد دموکرات در مجلس گفتهاست «همان افراطیها هنوز گریبان کنگره را در دست دارند.
آخرینباری که نمایندگان کنگره برای تعیین رئیس مجلس به این میزان رایگیری برگزار کنند سال ۱۹۶۰ در آستانه جنگ داخلی آمریکا بود.