۱۵۰۰ سرباز آمریکایی در مرز با مکزیک مستقر میشوند
«تایتل ۴۲» که به دولت اجازه میدهد مهاجران بدوk مدرک را بیمقدمه اخراج کند قرار است روز ۱۱ مه منقضی شود
در حالی که انتظار میرود شمار مهاجران در مرز جنوبی آمریکا با مکزیک افزایش پیدا کند، وزارت دفاع آمریکا میگوید که ۱۵۰۰ سرباز را برای تقویت تدابیر مرزی به جنوب اعزام میکند.
این علاوه بر ۲۵۰۰ عضو گارد ملی است که از قبل برای حمایت از ماموران مرزی در این منطقه مستقر بودند.
یک سیاست دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به نام «تایتل ۴۲» (سرفصل ۴۲) که به دولت اجازه میدهد مهاجران بدون مدرک را بیمقدمه اخراج کند قرار است روز ۱۱ مه منقضی شود.
مقام ها انتظار افزایش شدید شمار مهاجران به دلیل انقضای این مقررات را دارند.
یک مقام آمریکایی به بیبیسی گفت که پرسنل جدید نظامی برای مدت ۹۰ روز برای «تکمیل» فعالیتهای ماموران گشت گمرکی و مرزی مستقر خواهند شد.
این مقام گفت که کار آنها اجرای قانون نخواهد بود اما به حمل و نقل، کشف مواد مخدر، برخی امور اداری و مراقبت از انبارها کمک خواهند کرد.
وزارت دفاع در بیانیهای که بعدا منتشر کرد گفت که پرسنل تازه «شکافهای مهم» در زمینه توانایی حفاظت از مرز را پر خواهند کرد.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز سهشنبه به رسانهها گفت که وزارت دفاع در ۱۸ سال گذشته در مرز جنوبی آمریکا به وزارت امنیت داخلی کمک کرده است. او گفت خدمه تازه روز ۱۰ مه به مرز جنوبی میرسند.
این استقرار برای کاهش فشار فزاینده بر ماموران مرزی صورت میگیرد که خود را برای افزایش شدید مهاجران در مرز جنوبی آماده میکنند.
تعداد مهاجرانی که در طول سال مالی ۲۰۲۱ به طور غیرقانونی وارد ایالات متحده شدند، بالاترین رکورد ثبت شده حداقل از سال ۱۹۶۰ بود. این رقم سال گذشته به ۲.۷۶ میلیون نفر رسید که یک رکورد دیگر است.
تروی میلر، سرپرست گشت مرزی، ماه گذشته در کنگره گفت که سازمان تحت نظر او برای عبور روزانه بیش از ده هزار مهاجر پس از انقضای «تایتل ۴۲» آماده میشود که بیش از دو برابر میانگین روزانه ماه مارس است.
«سرفصل ۴۲» که ابتدا اوایل سال ۲۰۲۰ و با شروع همهگیری کووید-۱۹ مورد استناد قرار گرفت، به دولت ایالات متحده اجازه داد تا مهاجرانی که قصد ورود از مرز مکزیک را دارند – از جمله پناهجویان – را با هدف جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در ایالات متحده فورا اخراج کند.
دولت بایدن طرحی را تنظیم کرده است که درخواست پناهندگی را برای مهاجران دشوارتر میکند.
این طرح پناهجویان بزرگسال را به استفاده از یک «اپ» تلفن همراه برای گرفتن وقت ملاقات با مقامهای آمریکایی یا درخواست پناهندگی در کشوری دیگر قبل از رسیدن به ایالات متحده ملزم میکند.
این اپلیکیشن به نام «سیپیبی وان» در ماه ژانویه عرضه شد و صرف نظر از تمدید یا انقضای «سرفصل ۴۲» به قوت خود باقی خواهد ماند.
عدم رعایت مقررات تازه باعث میشود که اگر مهاجران متعاقباً به مرز برسند، واجد شرایط نباشند و امکان اخراج سریع مهاجران غیرقانونی فراهم شود. این طرح انتقاد گروههای حقوق بشری را برانگیخت.
کاخ سفید ماه گذشته همچنین اعلام کرد که مراکزی برای رسیدگی به درخواست مهاجرت در آمریکای لاتین راهاندازی میکند که تلاش دیگری برای کاهش تعداد مهاجران بدون مدرکی است که به ایالات متحده میروند.
این مراکز که ابتدا در کلمبیا و گواتمالا راه اندازی میشود، بررسی میکنند که آیا مهاجران واجد شرایط ورود به ایالات متحده هستند یا خیر.